Ljusblåa dagar

Bok av Anna Alemo
Del 1: Blommemåla. Efter ett kraschat förhållande förlorar Jenny kontakten med sin bonusdotter och lovar att aldrig mer involvera sig med en man som har barn. Sommaren ska hon tillbringa i en lånad stuga i Blekinge och enbart ägna sig åt sitt bokmanus, hundpromenader och kanske ett eller annat dopp i havet. Efter exfruns otrohet vägrar Martin släppa in någon ny kvinna i sitt liv och lägger all sin tid på den fyraåriga dottern. Hans godmodige golden retriever räcker mer än väl som sällskap de barnfria veckorna. Martin ser fram emot en avkopplande sommar i sitt semesterparadis i Blommemåla. Alla varningsklockor ringer när Jenny och Martin möts, ändå dras de till varandra. Ingen av dem är beredd att låta spirande känslor äventyra den trygga tillvaron, men ödet visar sig visst ha andra planer ...
En varm kärlekshistoria i charmig miljö. Gör mig väldigt sugen på ett sommarställe. Jag fastnade snabbt för båda karaktärerna och kände igen mig så mycket i Jennys tankar om sig själv. Det var så fint att läsa om deras kärlek som växte fram och hur de båda lämnade sina rädslor bakom sig. Läs den!
Rekommenderas för den som gillar feelgood
En otroligt charmig och underhållande feelgood där vi får följa både Martin och Jenny.
Från deras möte på ICA Maxi till Blekinge skärgård, närmare bestämt Blommemåla. För givetvis har Martin en stuga i närheten av den Jenny hyrt. Så de stöter givetvis ihop med varandra då och då, de har dessutom hundar båda två vilket gör att det måste ut på en promenad. Jag tycker mötena mellan Martin och Jenny beskrivs så himla bra och roligt, jag skrattade faktiskt högt flera gånger och det är inte ofta det händer i böcker. Sammanfattning: En charmig och underhållande feelgood som bjuder på en hel del skratt, den är så himla bra. Lyssna på den bara.
Det här är en feelgood som innehåller det som en bra feelgood brukar innehålla. Jag gillar hur de 2 huvudpersonerna dras till varandra som flugor till socker. Som i varje feelgood finns det mycket i ryggsäcken som gör att de försöker avstå från den attraktion de känner. Till allt detta en fantastiks skildring av svensk sommar och skärgård. Midsommar och båtturer. Missförstånd och vänskap. Ja verkligen allt, till och med visar sig det klassiska hundtricket fungera för att fånga kärleken.
En riktigt charmig feelgood. Bra karaktärer och bra kemi mellan karaktärerna.

Visst förstår man hur det ska sluta men det är ju en del av charmen med sådana här böcker. Det är ju en genre man vill läsa för att må bra och för att få känna sig lätt om hjärtat en stund. Det är resan inte målet som är det viktiga.

Hoppas vi får se mer av Blommermåla. Perfekt uppläsare. Gunilla Leining har en bra röst som passar mig
Jenny har dålig erfarenhet av förhållanden. Efter ett långvarigt förhållande med en man med barn och det kraschar förlorar hon relationen till bonusbarnet och bestämmer sig "aldrig mer". Nu ska hon satsa på sig själv och skriva den bok hon alltid drömt om. Hon har fått låna ett hus nära havet av goda vänner och tänker nu satsa på långa promenader med sin hund och ett och annat dopp. Dock finns det flera som har dåliga erfarenheter av relationer och snart förs dessa ihop av glada hundar som vill leka. Något förutsägbar historia men som ändå är underhållande att läsa.