Bondespelet

Brädspel skapat av Roland Romell
Fantastiskt spel som följer jordbruksåret med vårbruk, kräftfiske, spannmålsskörd, djuruppfödning, skogsbruk och julslakt. Här börjar man med ett torp för att sedan bygga upp sina tillgångar och successivt byta upp sig till bondgård, herrgård och för att slutligen vinna genom att köpa slottet. Spelet speglar de osäkerheter som jobbet som bonde innebär med risk för frost, torka, smitta och kontakter med grannar. Underhållande och lärorikt, om än lite gammaldags och åldrat i förhållande till dagens lantbruk. Påminner lite om Monopol i att man kan hålla på ganska länge och att det framförallt är slumpen som styr och inte så mycket strategin. Rekommenderas för långa ljusa sommarkvällar!
Ett av Algas klassiska spel. Man börjar som torpar och så gäller det att så och skörda i rätt tid. Ett varv är ett år och ju bättre man lyckas desto mer pengar får man så man kan köpa upp sig till gård, herrgård och slott. Den som kan köpa slottet vinner.

Ett spel som passar hela familjen. Kräver lite planering men även tur då man på vissa rutor ska dra kort och kan ha oturen att det blir dåligt väder så skörden förstörs eller man har tur och ärver.

Trevligt spel!