Linda Söderström

Användarprofil

Snabba Cash

Film från 2010 regisserad av Daniel Espinosa
Spännande från första stund. En serie som man sträcktittar på. En bra skildring om ett liv som för säkert många är en vardag.
Serien fick en oväntad vändning, vilket bidrog till att jag funderade längre över filmen.
Jakten på en mördare är en film i tre delar som är dramatisering om polisutredningen av mordet på 10 åriga Helen Nilsson i Hörby 1989.
Den är välgjord och omgivning, kläder, bilar med mera är autentiska i tiden, som filmen utspelar sig i. Du kastas tillbaka i tiden, helt enkelt.
Filmen är gripande, spännande, intressant och faktabaserad.
Om du själv kommer ihåg händelsen, får du här en djupare inblick i hur polisen arbetade med fallet.
Arbetet pågick under många år, men det gör inte filmen långdragen. Väldigt spännande, trots att jag vet hur historian slutade. Det intressanta var hur polisen till slut kom fram till vem det var. Att filmen även tar upp andra fall/ incidenter, gör att spänningen byggs upp och annan fakta framkommer.

Paradis City

Bok av Jens Lapidus
Jag tyckte inte boken var så bra. Lite rörig då det var många olika personer som jag skulle hålla reda på. Svårt att få en uppfattning över hur lång tid boken utspelar sig över. Men den är relevant och jag tänker att det är kanske så här samhället är i somliga delar av landet. Det tragiska i boken griper tag i mig.
Tycker ni om gangster böcker, så är detta en bok för er.

Queen of the South

TV-program från Netflix
Serien byggs upp efter hand och blir bättre och bättre, vilket medför att jag inte vill sluta titta.
Den är även bra då de inte använder sig av det stereotypiska genus perspektivet, som vi är vana vid. Här är det kvinnorna som regerar och är de tuffa typerna. Lätt att följa med i handlingen.

Mio, min Mio

Bok av Astrid Lindgren
En bra bok som lever kvar länge i minnet. Den är inte verklig. Men när jag läser boken, blir det som om det skulle kunna vara en verklig berättelse. Den har både sorg , spänning och glädje. Boken passar utmärkt att läsa för/ tillsammans med barn runt 10 års åldern.
En serie som följer ett gäng poliser och deras arbete i Malmö.
Serien är realistisk, tar upp både tråkiga och roliga händelser.
Är en riktigt bra serie, som jag bara vill se nästa avsnitt av.
Ett extra plus för att den är svensk och inspelad i Malmö.

Till mina torskar

Bok av Hanna Widerstedt och Leone Milton
Rörig bok då den hoppar mellan förgången tid och nutid. Boken var seg att läsa. Mycket som upprepades igenom hela boken.

Fruarna

Bok av Tarryn Fisher
Seg början, men sedan tog boken en oväntad vändning. Boken var inte förutsägbar, vilket gav den en extra stjärna från mig.

Vill sova bättre

Tips för den som...
Stoppa kudden i frysen någon timme och ta sedan ut den en stund innan du ska gå och lägga dig. Kudden blir sval och kvalsterna dör. Vilket kan bidra till bättre sömn och andning. Särskilt bra om du har astma.

Tycker om att pyssla

Tips för den som...
Vanliga terracotta krukor är fina. Men jag brukar piffa till dem, genom att välja en akrylfärg som passar mig för stund. Jag blandar sedan ihop torkad grus och akrylfärg, som jag sedan målar på krukor i den storlek jag önskar.
Ytan blir sådär fint ojämn och jag kan uppdatera mina krukor i nya färger.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.