The Last of Us

Spel från 2013 utvecklat av Naughty Dog
Det bästa spelet som verkligen har allt!

Handlar om huvudpersonerna Joel och Ellie som tillsammans gör allt för att överleva den svampsmitta som förvandlat dem smittade/infekterade till zombier.
Natten efter Joels födelsedag börjar utbrottet och han flyr tillsammans med sin dotter Sarah som tragiskt dör under flykten och Joel får fortsätta sin flykt ensam. Mitt i allt kaos möter Joel den fjortonåriga Ellie som är smittad men verkar vara immun mot sjukdomen som härjar, vilket gruppen eldflugorna sätter sitt hopp kring att finna botemedlet.
Joel och Ellie fortsätter sin kamp tillsammans och under tidens gång har de lärt sig att de inte kan leva utan varandra och aldrig lita på någon annan.

I spelet får man använda olika vapen, eldkastare, man har en funktion där man kan lokalisera fiender genom ett lyssna läge och under spelets gång får man samla på sig olika verktyg som sedan använd till att stärka vapnen.

Jag tycker om spelet för att den innehåller allt och den har en bra historia i sig som gör att man bara vill spela vidare.
The Last of Us

Format: PS3, PS4
Genre: Action
Utvecklare: Naughty Dog
Utgivare: Sony Computer Entertainment
Åldersgräns: Från 18 år
Premiär: 14 juni 2013

Teamet bakom Uncharted-spelen erbjuder ett stilfullt sammansatt och kraftfullt äventyr, fullt av mänsklighet. Naughty Dogs efterlängtade zombiedrama är inte bara tekniskt lysande, berättande vackert och obscent väl producerat. Det är också fyllt med känslor, levande människor och en historia som griper tag och aldrig släpper taget.

USA är har drabbats av en epidemi allvarligare och dödligare än vad någon i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig. Människor drabbas av en luftburen smitta som förändrar dem... Vilket leder till muterade människor, mord, död, våld och en verklighet inte långt ifrån den i de bästa av postapokalyptiska zombiefilmer.

Detta är ett vanligt äventyr om hur några överlevande tänker resa från Boston till Lake City.
Det är hur den här historien berättas och de medel som används som gör den så otroligt fängslande, så underbart underhållande. Karaktärerna i det här spelet är så välskrivna att de känns som riktiga människor, som få spel har lyckats med. Mellansekvenserna i "The Last of Us" är några av de bästa filmsekvenserna jag har sett i ett spel.

Det är ett fantastiskt spel som är omöjligt att sluta spela, och när man väl gör det så är spelet och karaktärerna det enda man tänker på. Jag skulle inte rekommendera ett annat spel så fort och mycket som det här. Spela det! Du kommer få en annan syn på relationer, överlevnad, mänskligheten och livet. Jag har aldrig spelat ett spel som fått mig att känna så mycket som det här spelet. Det känns underligt att skriva "spel" eftersom vid det här laget känns den världen och de karaktärerna mer som en verklighet för mig.
Ett så roligt och fängslande spel! Den gör att man fastnar och vill bara spela vidare och bekämpa zombiesarna som hotar huvudpersonerna.