Krigsdagböcker 1939-1945

A World Gone Mad: The Diaries of Astrid Lindgren 1939-45
Bok av Astrid Lindgren
Under andra världskriget skrev Astrid Lindgren dagbok. Hon skrev mycket om kriget och varvade sina egna tankar med att klistra in urklipp från tidningar. Men hon skrev också om sig själv och sin egen tillvaro med familjen i trygga Sverige, om att uppfostra sina barn och om att debutera som barnboksförfattare.
Genom Astrid Lindgrens dagboksanteckningar under andra världskriget får vi ta del av vardagen i Stockholm under krigsåren. Astrid beskriver både vardagliga saker som mathandling, arbete och väder men även stora nyheter och avgörande händelser under kriget.
Stämningen och vardagen går inte att få en bättre bild av än genom en person som levde i den och antecknade i samtiden.
Det är en stor tillgång för den som vill veta mer om hur vardagen flöt på i Sverige under andra världskriget. Mycket, mycket läsvärd!
Rekommenderas för den som är intresserad av andra världskriget
Under hela andra världskriget förde Astrid Lindgren dagbok. Hon skrev om sin vardag med sin make och sina två barn, och hon skrev om kriget. I sina krigsdagböcker varvade Astrid Lindgren sina egna tankar med urklipp från svensk media. Men hennes krigsdagböcker handlar inte bara om kriget. Det var ju under den här tiden som hon debuterade som författare, vilket hon såklart också skriver om i sina dagböcker.

Det här är en alldeles fantastiskt bra bok. Det är så intressant och spännande att få ta del av Lindgrens tankar, hennes vedermödor i det dagliga livet hemma i Stockholm samtidigt som det brinner ute i världen.