Last Kids on Earth, #4

De sista barnen på jorden och skräcken från yttre rymden

The Last Kids on Earth and the Cosmic Beyond
Bok av Max Brallier
Häng med på ett nytt äventyr med de sista barnen på jorden! Det är första vintern sedan Monsterapokalypsen började. För Jack och hans vänner betyder det slädkatapulter, episka snöbollskrig och ett monstercoolt julfirande. Men den snövita idyllen mörknar när en ny skurk dyker upp i stan. Och den här gången är det en människa. När skurken stjäl Jacks monsterdräparvapen, Skäraren från Louisville, bestämmer han sig för att ta det tillbaka. Men det blir inte lätt. Jack, June, Quint och Dirk upptäcker snart att vapnet är nyckeln till en ondskefull plan som hotar hela deras värld ... De sista barnen på jorden och skräcken från yttre rymden är fjärde fristående delen i succéserien. En actionladdad och rysligt rolig berättelse om vänskap, kärlek - och ZOMBIER! "Det är inte bara komik och finurliga grepp utan här finns också funderingar om prioriteringar och hur man kan agera schysst och på ett bra sätt." Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ-häftet MAX BRALLIER bor i New York och har skrivit fler än 30 böcker för både barn och vuxna, varav flera bästsäljare, och har dessutom skrivit och designat spel. DOUGLAS HOLGATE bor i Melbourne, Australien. Han är serietecknare och illustratör och har illustrerat böcker för en lång rad förlag under de senaste tio åren.
Här bjuds vi på explosivt och snabbt tempo. Jag gillar de extrema och coola illustrationerna trots att de är i svartvitt.
Följ med på vilda och helt galna upptåg som håller ett tempo så man nästan baxnar.
Boken är skriven på ett språk som passar till åldern och det flyter på bra. Kapitlena är lagom långa som högläsningsbok men även när barnet kommit upp i bokslukaråldern.

Det här är den 5 fristående boken i serien men för mig är det den första jag läser och jag gillar den.
Spännande, rolig och lättläst
Du kan även se den här serien på Netflix.