Du ska resa till de nio kontinenterna : mitt liv i och utanför Kina

Once Upon A Time in the East
Bok av Xiaolu Guo
Du ska resa till de nio kontinenterna är författaren och filmskaparen Xiaolu Guos berättelse om sin uppväxt i Kina. Från den fattiga barndomen på landsbygden och i ett kommunistiskt kollektivboende, till åren på filmskolan i Beijing på nittiotalet och vidare till kulturkrocken när hon via stipendium tar sig till London. Det är en stark skildring av att växa upp som kvinna i ett land där flickor väljs bort vid födseln, av att vara konstnär när censuren är ett ständigt hot - och av att vilja vara lojal mot sina rötter och på samma gång fly dem. Xiaolu Guo är född 1973 och bor i London. Hennes filmer har tilldelats en rad priser och hennes böcker har översatts till över tjugo språk. På svenska har tidigare utkommit de hyllade Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande och Jag är Kina. Xiaolu Guo har listats av tidningen Granta som Best of Young British Novelists. "en fängslande berättelse om en fattig uppväxt, patriarkalt förtryck och våld, den självvalda exilens våndor och det moderna Kinas framväxt. Och med den sakliga hand som Xiaolu Guo gestaltar sin, ofta brutala, personliga historia, förlorar den aldrig sin nerv", Therese Eriksson, Tidningen Vi "Imponerande och berörande." Financial Times om Du ska resa till de nio kontinenterna "Naglar fast läsaren från första sidan till den sista." Göteborgs-Posten om Jag är Kina
10 utgåvor
Välj utgåva
Nine Continents: A Memoir in and Out of ChinaEngelska - Inbunden
ISBN: 9780802127136
Nine Continents: A Memoir in and Out of ChinaEngelska - Pocket
ISBN: 9780802128676
Nine Continents: A Memoir in and Out of ChinaEngelska - Okänt
ISBN: 9781681688879
Once Upon A Time in the EastEngelska - Pocket
ISBN: 9781784702946
Once upon a time in the east - a story of growing upEngelska - Inbunden
ISBN: 9781784740672
Nine ContinentsOkänt
ISBN: 9780802189325
Once Upon A Time in the East : A Story of Growing upEngelska - E-bok
ISBN: 9781473524309
Once upon a time in the East - Xiaolu GuoEngelska - Okänt
ISBN: 9781784740689
Jag tycker att boken är sådär. Jag tycker att boken är ganska långsam i sättet den är berättad på och den är egentligen ganska spretig i handlingen. Det var väldigt intressant att läsa om Kina och deras korrupta politik. Det jag tyckte mest om med boken var att det är en "vanlig" medborgare som skrivit boken. Det gör att den inte blir som propaganda.
Det jag inte gillade var att boken var väldigt långsam. Det hände inte så mycket i boken och det gick inte fort fram.
Jag tycker även att boken är ganska spretig på så sätt att Guo berättar om flera olika saker samtidigt. Enligt mig var det ganska svårt att läsa så.
Det är en bok som är intressant och jag kan absolut rekommendera boken om man tycker om böcker om Kina och självbiografier, men man bör vara beredd på att den är ganska långsam.

Tre sammanfattande ord:
Spretig, intressant och chockerande