Heroes

Bok av Stephen Fry
Den grekiska mytologin är intressant ur många perspektiv och här tar författaren med oss på en djup inblick i grekiska hjältars bragder. Följ med på äventyr, berömda som okända, och lär dig mer om de grekiska gudarna och de heroiska hjältinnorna. Boken är skriven med lättsamhet och en uns av humor – precis som vi är vana att se Stephen Fry, författaren, i vanlig ordning.
7 utgåvor
Välj utgåva
HeroesEngelska - Pocket
ISBN: 9781405940368
HeroesEngelska - Pocket
ISBN: 9780241380376
Heroes : The myths of the Ancient Greek heroes retoldEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781405940566
HeroesEngelska - Inbunden
ISBN: 9780241380369
HeroesEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781405940573
En bok på engelska fylld av klassiska grekiska myter som är skrivna på ett humoristiskt, modernt språk.

Stil och språk
Ett måste för anglofilen! Stephen Fry är fyndig i sitt sätt att använda språket för att väva ihop de gamla antika berättelserna om gudar, gudinnor, hjältar, hjältinnor och spännande uppdrag och äventyr. Han håller sig till de gamla myterna men berikar dem med fyndiga små utvikningar utifrån mera moderna tankegångar och han är skicklig i att lotsa läsaren med fotonoter, där han förklarar kopplingen mellan olika myter eller karaktärer, så att man inte rör ihop allt.

För vem?
Boken är för närvarande inte översatt till svenska så därför behöver läsaren behärska engelska förhållandevis bra då Frys sätt att skriva är mycket ordrikt och meningarna kan vara långa och vindlande. Vad gäller innehållet är det roligt för den som gilla gamla myter och antiken eller inte kan så mycket om det men vill lära sig. Ett litet påpekande är dock att om man känner till myterna om t.ex. Herakles och andra historier väldigt väl, så tillför inte boken något nytt, förutom en stunds förnöjelse rent språkligt. Känner man till Fry och tycker om honom, är det lätt att "höra" hans röst när man läser och jag hoppas att han själv kommer läsa in ljudboksversionen.