Mästerverket

The Masterpiece
Bok av Francine Rivers
Följ historien om två personer som inleder en kärleksrelation där konst, det förflutna och alter egon spelar en betydande roll. Roman är berömd konstnär, Grace blir hans asistent. Deras demoner spökar för var och en av dem, men tillsammans försöker de övervinna rädslan och på så sätt skapa det största mästerverket av dem alla. Men något hinner ikapp dem och förändrar livet för alltid.
9 utgåvor
Välj utgåva
MästerverketSvenska - Pocket
ISBN: 9789173172509
MasterpieceEngelska - Inbunden
ISBN: 9781496407900
The MasterpieceLjudbok
ISBN: 9781501948749
The MasterpieceEngelska - Pocket
ISBN: 9781496407917
The MasterpieceLjudbok
ISBN: 9781528816472
MasterpieceEngelska - E-bok
ISBN: 9781496418951
Masterpiece, TheEngelska - Pocket
ISBN: 9781496430601
Masterpiece, The - Used
ISBN: 9781501960567
Francine Rivers är en kristen, amerikansk författare som har skrivit många bästsäljande böcker. Mästerverket handlar om konstnären Roman Velasco, som på ytan verkar ha allt man kan önska sig. Han är en berömd konstnär som säljer sina verk för stora summor pengar, äger ett stort hus med en fantastisk utsikt och kan få alla kvinnor han vill ha. Men ändå mår han inte bra. Han jagas av minnen från sitt förflutna, och det verkar vara omöjligt för honom att finna frid.

Grace Moore kommer till Roman för att arbeta som hans assistent. Även hon har ett bagage i form av ett sprucket äktenskap, där hon blivit utnyttjad av sin dåvarande man, och en son vars pappa hon inte känner. Men Grace har funnit försoning med sitt förflutna och plågas inte längre av det på samma sätt som Roman. När Grace och Roman lär känna varandra uppstår det snart känslor, något de båda till en början ignorerar.

Under bokens gång tar författaren med läsaren på tillbakablickar i de båda huvudkaraktärernas liv. Läsaren får följa med till Romans barndom med en missbrukande, frånvarande och senare död mamma, ett liv i ett gäng där han målar graffiti över hela staden, och flykten från de många fosterhemmen. Senare får man även se hur hans liv vänder när han får komma till en gård dit pojkar med stökig bakgrund får komma och bo. Här får han möta kärlek, värme och tydliga regler, och hans liv börjar sakta men säkert att vändas.

De olika tillbakablickarna är väl avvägda, och ger läsaren möjlighet att lära känna huvudkaraktärerna ytterligare. Ofta kan tillbakablickarna och det som Roman och Grace varit med om i sina tidigare liv förklara mycket av det som pågår i deras liv och i deras känslor just nu.

Francine Rivers har ett mycket flytande språk, och en berättarteknik som gör att boken är mycket svår att lägga ifrån sig. Hon har en förmåga att ingående beskriva huvudpersonernas innersta känslor och tankar, utan att använda speciellt många ord. Detta gör att texten får ett mycket bra flyt och tempo. Historien i sig är en klassisk kärlekshistoria, men har också en djupare ådra där frågor om tro, evighet och att finna frid beskrivs. Huvudpersonerna känns mycket verkliga, och som läsare kan man verkligen sätta sig in i deras tankegångar och problem. Man förstår och känner med både Roman och Grace, och kan på många ställen känna igen sig själv.

Jag skulle absolut rekommendera boken till nästan alla läsare. Men om man letar efter någonting lättsamt och snabbläst kanske man ska välja någonting annat. Mästerverket är en fantastisk berättelse om kärlek, förlåtelse och inre helande.