Montignacmetoden : det franska sättet att äta gott och bli smal

Ich esse, um abzunehmen nach dem GLYX
Bok av Michel Montignac
Den världsberömda Montignac-metoden har med framgång använts av miljoner kvinnor och män. Den lär ut ett nytt sätt att äta och leder till inte bara ett smalare utan också ett bättre och friskare liv. Här handlar det om att veta vilket glykemiskt index som gäller, det vill säga hur maten påverkar blodsockerhalten. Balansen mellan kolhydrater, fetter, proteiner och kostfibrer är också viktig. Här är några av de punkter som Montignac tar upp i denna vidareutveckling av sin mycket uppskattade bok: * ät dig mätt utan begränsning vad gäller kvantitet och utan att räkna kalorier * ät tre planerade och varierade måltider om dagen på bestämda tider och hoppa aldrig över ett mål * ät mindre mättat fett (kött, feta charkuterier, smör, fet mjölk) till förmån för fett från fisk, olivolja, solrosolja * undvik sötade drycker * drick inte mer än ett glas vin (10 cl) eller öl (20 cl) till varje måltid * undvik starkt kaffe, ta hellre koffeinfritt * ät långsamt, tugga ordentligt och se till att det råder en trevlig stämning vid matbordet Som avslutning bjuder Montignac på recept på allt från auberginegratäng, ugnsbakad tonfisk med purjolökssås, tomatkaka, fikonkompott i rödvin till chokladmousse och mörk chokladkaka.