Dolda Tecken

Bok av Emma Askling
"Dolda tecken är en mycket välskriven, lågmäld och trovärdig spökhistoria... En mycket läsvärd berättelse. Betyg 5 av 5." Bibliotekstjänst, Kerstin Hagstrand-Velicu   "Mysig, ryslig, spännande, mystisk och lite kuslig. Gillar även språket som används i boken... Betyg: 4,5 av5" Barnens boktips   "Yrvaket satte jag mig upp i sängen, rak som en pinne. Det var mörkt i rummet. Ändå visste jag instinktivt varför jag hade blivit väckt. Det var någonting utanför fönstret. Någon som knackade."   Hur kan plötsligt en trasig radio fungera? Vad är det för knackningar på fönstret? Och vem ritar överkryssade fredsmärken på väggarna?   Istället för skidsemester med bästa kompisen tvingas Fabian tillbringa sportlovet i Villa Frid hem, ett hus som hans pappa har ärvt. Dess utom ska den nya, lite konstiga tjejen i klassen följa med. Redan första natten börjar oförklar liga saker hända i det gamla huset. En trasig radio börjar sända gamla nyheter, mystiska knackningar hörs på fönsterrutan, överkryssade fredsmärken dyker upp lite varstans. Spökar det i Villa Fridhem?   Fabian och Julia börjar genast undersöka vad de dolda tecknena betyder, och de förstår snart att något som hände för länge sedan gör sig påmint. Under tiden växer en vänskap fram.   EMMA ASKLING fångar mystik och vardag och skriver fram en spännande berättelse om det för gångna och vänskap i nutid.   Hon har tidigare gett ut ett flertal böcker för barn och unga, som En bästis, tack!, Kompisar online och Vänner för alltid?. I samma genre som Dolda tecken har hon skrivit Det övergivna huset och Rummet på vinden.
4 utgåvor
Välj utgåva
Dolda teckenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175772295
Dolda teckenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788711964507
Dolda teckenSvenska - E-bok
ISBN: 9789175774879
Dolda teckenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174693041
Bokrecension: Dolda tecken av Emma Askling

För er som inte vet jobbar jag som lärare på mellanstadiet. Varje månad väljer vi ut olika böcker att läsa som högläsningsbok. Här nedan ser ni vad klassen gav för betyg samt vad jag ger för betyg. På GoodReads kommer jag lägga ut mitt betyg.

Handling: Fabian är en pojke som älskar sport och tycker om att hänga med sin bästa kompis. De gör nästan allt tillsammans, så som åka skidor tillsammans varje sportlov på Åre. Men plötsligt skulle allt detta förändras. Fabian får höra från sin pappa att de skulle vara i ett gammalt hus under sportlovet. Ett hus som hans pappa har ärvt av en släkting. Inte bara det skulle även en flicka vid namnet Julia hänga med. Julia var den konstiga nya tjejen som hade börjat i klassen. Fabian blev fly förbannad och ville verkligen inte med till huset. När de väl kommer till huset möts han av oförklarliga saker i huset, som både skrämmer honom men även väcker hans uppmärksamhet. Julia hjälper till och undersöker vad som egentligen har hänt i huset. Detta kommer att förändra Fabian och Julias relation för alltid!

Recension: Boken var bra och spännande! Huvudkaraktärerna framspelades bra i boken då författaren tog upp relationen mellan dem innan de lärde känna varandra och när de väl lärde känna varandra. Spänningen i boken var bra men det saknades det där lilla extra. Till exempel ville både barnen och jag ha mer information om Maija när hon levde i huset och vad som hände efteråt. De ville även veta mer om de finska krigsbarnen. Något som jag tyckte var lite jobbigt med boken var att det var otroligt långa kapitel. Det blir svårt att ha de som högläsningsbok då man ibland fick avsluta mitt i kapitlet för att man inte hann. En annan sak som både jag och mina elever tyckte var bra med boken var att man tog upp om jourfamiljer och adoption. En viktig faktor att prata om men även diskutera om.

Boken får: 4/5 från klassen och 3/5 från mig
Författare: Emma Askling
Bokförlag: Ordalaget Bokförlag @ordalaget
GoodReads: ArbereshaSabani
Instagram: wandersinbookland @wandersinbookland

#doldatecken #emmaaskling #ordalaget