Kulturmannen och andra texter

Bok av Ebba Witt-Brattström
Vad är Kulturmannen? Kort svar: högsta värdeindikator på kulturbörsen, narcissistisk sexist, symbol för den patriarkala självgodhet som fortfarande verkar i kulturen. Alltid på bekostnad av Kulturkvinnans lika geniala insatser. Sega strukturer är förnamnet. Men hav hopp, i den här boken samlar jag texter som belyser den briljanta och dråpliga envig som pågått för öppen ridå sedan Kassandra genomskådade den mångförslagne Odysseus. Välj sen: enkönat eller mångkönat kultursamtal, hel- eller halvbildning? Med vänliga hälsningar, Ebba Witt-Brattström
2 utgåvor
Välj utgåva
Kulturmannen och andra texterSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113071534
Kulturmannen och andra texterSvenska - E-bok
ISBN: 9789113072340
Ebba Witt-Brattström granskar kulturmännens och kulturkvinnornas verk och visar med humor och precision varför kulturkvinnan måste ta till orda för att könsdialogen som "litteraturhistoriens levande väsen" ska blir helhetlig och rymma mer än den manliga egoensamhetens perspektiv.

Man får lust att med witt-brattströmska glasögon läsa om de böcker och författare som refereras. Det finns upptäckter att göra i verk som man tycker sig ha läst, utan att riktigt ha förstått vad de mer ville säga!