Homo Deus

Hisoryah shel ha-maḥar
Bok av Yuval Harari
"Homo Deus : en kort historik över morgondagen" är en bok som handlar om hur mänskligheten kommer att utvecklas. Vad ska vi fokusera på när vi löst världsproblem som svält och krig? Författaren författaren Yuval Noah Harari utmanar läsaren att tänka på framtiden och vad mänskligheten ska göra med all innovation och vetenskap som byggts upp.
Både den här och Sapiens är riktigt läsvärda. Nästan så att det borde bli skollitteratur av de här!!
"Homo Deus : en kort historik över morgondagen" är en bok om mänsklighetens framtid skriven av historikern och författaren Yuval Noah Harari. Han har tidigare skrivit den bästsäljande boken "Sapiens" som handlade om mänsklighetens historia. Denna gång skriver han tankeväckande om vad som kommer att bli mänsklighetens fokus och utmaningar i framtiden.

Människan är unik på många sätt. Utvecklingen som skett de senaste århundradena och som sker än idag är otroligt imponerande. Vi människor överträffar oss själva gång på gång och hittar lösningar på problem som var omöjliga att lösa. Sjukdomar går nu att bota, krig och konflikter går att lösa och så vidare. Frågan som återstår är dock vad vi ska göra när med alla dessa lösningar? Vad blir mänsklighetens nästa fokus?

Jag gillar verkligen Yuval Noah Hararis böcker. Jag tycker om hans sätt att kombinera vetenskaplig fakta med utmanande teorier. Han är både en stor tänkare, men även en duktig pedagog som kan förmedla svåra koncept på ett enkelt sätt. Han språk är lättläst och han lämnar alltid läsaren till att tänka själv. . Homo Deus är både tankeväckande, underhållande och lite chockande. Den fick mig att tänka i banor som jag not aldrig tänkt förut. På så sätt är den en utmanande bok mänsklighetens framtid och vart vi är på väg. Det är ingen bok som lämpar sig för sträckläsning, utan hjärnan behöver en paus lite då och då för att fundera på det som den just läste. Denna bok får högsta betyg utan tvekan.