Viggo och mammalivet

Bok av Lisa Bjärbo
Viggos föräldrar är skilda och hans mamma ska flytta tillbaka från Danmark och in i en lägenhet alldeles bredvid Viggos skola. Varannan vecka ska Viggo och hans lillebror Nils bo hemma hos henne och i pappas villa varannan vecka. I boken får läsaren följa med Viggo och de känslor som han upplever i samband med att byta hem varje vecka.
3 utgåvor
Välj utgåva
Viggo och mammalivetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129716726
Viggo och mammalivetSvenska - E-bok
ISBN: 9789129716740
Viggo och mammalivetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789129716764
Äntligen ska mamma flytta hem till Sverige igen efter att ha bott i Köpenhamn. Nu ska Viggo och hans yngre bror Nils bo hos mamma varannan vecka istället för att bara få träffa henne varannan helg. Viggo och Nils ser jättemycket fram emot det, och Viggo fantiserar om mammas nya lägenhet. Det kommer vara världens coolaste lägenhet med spa och guldinredning. Och så ska han få en hund!

Men när flyttdagen äntligen kommer, och Viggo får se lägenheten för första gången ser han att den ser ut precis som vilken vanlig, tråkig lägenhet som helst. Och hur ska det bli med hunden? Hunden som han har berättat om för bästa kompisen Malte. Det kanske inte ens blir någon hund. Men hur ska han förklara det för Malte?

Viggo och mammalivet är den fristående uppföljaren till Viggo och rädslolistan. Det är en bok som på ett enkelt men träffande sätt berättar om hur vardagslivet kan se ut för en sjuåring och om hur jobbigt det kan kännas när det inte blir som en har förväntat sig. En fantastisk berättelse med hög igenkänningsfaktor för de flesta barn. Boken riktar sig främst till barn i lågstadieålder och lämpar sig väl för högläsning, men den passar lika bra för barnet att läsa själv.