Släppa taget

Bok av Katarina von Bredow
2 utgåvor
Välj utgåva
Släppa tagetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129696394
Släppa tagetSvenska - E-bok
ISBN: 9789129697773
Jag läste aldrig Katarina von Bredow när jag gick i skolan men jag hade MÅNGA klasskamrater som verkligen älskade henne. Nu jobbar jag på ett skolbibliotek och tänkte det är dags att ta tag och läsa hennes böcker. Det här är nu hennes sjätte bok jag läser och jag säger att jag är helt fast. Jag förstår varför ungdomarna älskar hennes böcker och läser dom om och om igen.

Katarina von Bredow skriver om barn för barn. Hon får fram vad man man som tonårig kände utan att det känns som överdrivet, det finns alltid en förklaring till vad de känner. Visst kan det vara lite överdrivet men det känner jag bara för jag som vuxen inte tycker det är en stor deal, men jag vet att jag kände att det var the end of the world om det skulle hända mig.

Vanligtvis är jag van med att läsa om problem som är lite mer tabu (stor åldersskillnad, känslor mellan halvsyskon, lärare och elev osv) men i den här boken är fokusen på individen. Hur kan man vara en egen individ när man alltid jämförs med sin tvilling. Den handlar om att hitta sig själv.

Rekommenderar verkligen den här boken, samt övriga böcker från von Bredow. Passar till den som älskar att läsa eller den som kanske har fått för sig att läsa är tråkigt.