Mamma Mu simmar

Bok av Jujja Wieslander
Mamma Mu följer med Lina till simhallen och tar ett simmärke, silverfisken. Stolt visar hon märket för Kråkan, men han ser bara vissen ut. Han vill också ha ett märke, men han vill inte bli blöt. Då kommer Lina och hennes bror på att han kan ta ett flygmärke istället. De sätter igång att pyssla...
Ännu en bok med vår mest älskade ko, Mamma Mu. I den här följer hon med Lina till simhallen och tar ett simmärke, men Kråkan blir avundsjuk. Känslor många barn nog känner igen sig i. Perfekt läsning för:
Barn som ska börja simskolan.
Barn som är lite vattenrädda.
Syskon till barn som simmar (och där syskonen är för små för att kunna simma).

Det är en bok med mycket igenkänning och som vanligt förhöjer Sven Nordqvists finurliga illustrationer hela läsupplevelsen. Böckerna om Mamma Mu hade inte varit samma sak utan hans bilder. Bilden när Mamma Mu kommer ut ur rutschkanan kan man titta länge på eftersom där finns så många roliga detaljer och människor att spana in. Den storvuxne killen som hoppar bomben och är på väg att landa precis framför en tant i badmössa samtidigt som hans kompis flinar. Eller tuffa muskelberget som inte vågar hoppa från trean, samtidigt som farmor i raska kliv är på väg upp till höga rutschkanan. Det finns mycket att upptäcka i varje uppslag. Men det är inte den bästa boken om Mamma Mu.