Kattas ungar

Bok av Margareta Nordqvist
Den här boken ingår i en serie om fyra barn som bor på landet och älskar djur. I den här boken har Majas katt Katta fått tre, små kattungar. Maja tar hand om kattungarna, gör leksaker till dem och ser hur de växer. En dag försvinner en av kattungarna. Maja får hjälp av sina vänner att leta.
3 utgåvor
Välj utgåva
Kattas ungarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789163863035
Maja og kattungeneNorska - Inbunden
ISBN: 9788253034058
Kattas ungarSvenska - E-bok
ISBN: 9789163893636
Vi älskar Margareta Nordqvists böcker här hemma för de är perfekta för den som håller på att lära sig läsa. Men även långt innan vi nådde det stadiet, fungerade de bra som bilderböcker för högläsning. Det som gör böckerna bra är att det är en mysig handling (speciellt om man älskar djur) och att hela boken är skriven i versaler. Det är bara några ord på varje sida, på sin höjd en eller två meningar, och de flesta ord är ganska enkla. Margareta Nordqvist lyckas trots det berätta en engagerande historia.

De mysiga illustrationerna är en del av charmen och i den här boken är det gulliga kattungar på var och varannan sida. Vilket barn älskar inte kattungar, liksom? Boken skildrar vardagen med kattungarna, hur en kommer bort och barnen letar efter den och så problemet alla med en kull kattungar ställs inför: vad ska vi göra av ungarna nu när de börjar bli stora? Det blir dags att hitta nya hem åt dem och barnen i byn engagerar sig i det. Mysig bok för åldern 5-9 år.