Demonviskaren

Bok av Lovisa Wistrand
Svek. Lögner. Olycklig kärlek. Och en uråldrig ritual som kräver blod och offer. Iszaelda måste återuppväcka Akares. Tillsammans med Acranta ger hon sig in i dödsvärlden Saxx för att finna honom. Ett kvickt uppdrag blir en härva av missförstånd och faror; tillfångatagna av dödsguden Maevux måste de göra allt för att överleva. En arkaisk ceremoni, demoner, en jakt på sanning och ett hav av blod. Var är Akares? Keelan vet att förhållanden mellan alv och drake är lika med dödsstraff. Ändå blir han förälskad i någon han aldrig borde ha tittat åt. Känslorna leder honom till våghalsiga beslut, till häxor, lögner och de mystiska dimmorna i Eytherthlarn. Snart finner han sig fångad under en fruktansvärd förbannelse. Vad gör man när allt känns som mörkast? När ens egen kropp börjar förändras och ens blotta närvaro är en fara för andra? Och när man gjort något så hemskt, att ingen någonsin får veta. Demonviskaren är andra boken i Alvblodstrilogin.
Har läst ut den andra delen nu av alvblodstrilogin med Lovisa Wistrand demonviskaren och jag blev inte besviken. Jag har fast och jag kunde inte släppa den. Den handla om att Iszaelda ska återuppväcka sin livs kärlek och gör vad som krävs men inser att han är inte de samma som han var. Han hade blivit en annan alv och var dödsguden i dödsriket. Hon var tvungen att kyssa honom för att han skulle få tillbaka sina minnen men de var inte de lättaste. Hon var väldigt säker på att hon skulle lyckas men de var hinder på vägen. Jag var inte besviken utan överraskad 😊 tycker denna författaren skriver bra och kommer läsa fler av hennes böcker 😊😊
Hur kan man toppa en bästsäljande första del i en trilogi? Bok #2 är alltid svår; förväntningarna är enorma, fallhöjden stor, ifall något går snett. Men Lovisa Wistrand lyckas med det mesta i den här spännande uppföljaren: berättelsen har driv, känslorna lågar och miljöerna griper tag i läsaren. Man befinner sig verkligen i det fascinerande dödsriket, man drunknar i blodshavet och man sveps med i drakarnas flykt.

Och man lider med protagonister och antagonister.

Men det bästa av allt? Jo, Wistrand låter oss få ta del av flera karaktärers tankar och upplevelser i denna andra del av Alvblodstrilogin. Hon låter karaktärerna (ja, även en drake!) styra språket också, så att inkänningen i respektives känsloliv underlättas galant.

Rekommenderas varmt till alla er där ute som gillar high fantasy, spänning och varför inte romance!