Spökflickans hemlighet

Bok av Ann Olerot
"En av de bästa böcker jag läst... jättespännande. Längtar efter nästa del." Alva 11 år Nervkittlande spökhistoria! Vem är flickan på motorvägen? Varför kan inte alla se henne? Vilken roll spelar spegelskärvorna? Vad beror drak blommornas mystiska vissnande på? Moa är på väg till semesterhuset på landet i Småland. Hon tycker att det ska bli supertrist. Plötsligt ser hon en flicka i nattlinne med ett gosedjur i handen irra omkring på motor vägen. Men så försvinner flickan spårlöst. Väl framme i huset lär hon känna grannpojken Elias och tillsammans dras de in i ett övernaturligt mysterium, där flickan från motorvägen är cen tral, liksom ett övergivet hus mitt ute i skogen. Spökflickans hemlighet är skriven i högt tempo och handlingen förs framåt mot ett hisnande avslöjande. Är Moa och Elias utvalda på något sätt? Spökflickans hemlighet är en rysande spän ningsroman för barn i åldern 912 år. Den innehåller både vänskap och dramatik. Ann Olerot för samman härliga sommarlovs dagar i ett sommarskönt Småland med dimmor, spänning och övernaturliga inslag.
Rysligt spännande
Övernaturligt mysterium i sommarstaden Gränna.

Visst har du besökt Gränna en vacker sommardag? Kanske köpt polkagrisar och ätit glass utmed mysiga Brahegatan? Då kommer du känna igen miljöerna i denna ruskigt spännande roman för barn och ungdomar som utspelar sig i Gränna.

Moa ska bo i ett hus utanför Gränna under sommaren, men allra helst skulle hon vilja vara kvar i stan med sin bästis. Hennes sommarlov blir dock inte så tråkigt som hon förväntat sig. När familjen svänger av från motorvägen i närheten av Gyllene Uttern ser Moa en flicka på vägen. Hon går i ett vitt nattlinne och håller ett slitet gosedjur i handen. Flickan har iskalla blå ögon och hennes hud är gråvitt. Moa kan inte släppa tanken på flickan och blir indragen i ett nervkittlande mysterium med märkliga människor och magiska ting. Vem är flickan? Vad är det som händer i Moas sommarhus? Varför vissnar drakblomman och faller sönder direkt efter att den plockats? Perfekt sommarläsning!