Gapa stort!

Bok av Mia Nilsson
Rädd för tandläkaren? Då är du inte ensam. Hugo gör allt för att slippa laga sin onda tand - krokodiler har ju så många ändå! Men efter en godisincident släpar Kanin iväg den motvillige Hugo till tandläkare Plack - trots Hugos påhittiga undanflykter. Mia Nilsson bjuder i vanlig ordning på en varm och rolig bilderbok, den här gången på temat att övervinna sina rädslor och vara noggrann med tandborstningen.
En bok om en krokodil med tandläkarskräck… Om att vänner finns där när det är saker man måste göra men egentligen inte vågar. Väldigt fina illustrationer!

Vi får träffa krokodilen Hugo som aldrig varit hos tandläkaren och som aldrig har borstat sina tänder (för tappar han en växer det alltid ut en ny).  Men nu har Hugo tandvärk så han goda vän och stöttepelare Kanin bokar en tid till sin egen tandläkare som är ett riktigt proffs (ett litet sådant…).

Men det tar emot att gå till tandläkaren som är han är rädd för… Och när han väl kommer dit så tar det ett tag innan han förstår att det kanske inte är så farligt trots allt… Eller?

En söt bok om att finns där för varandra och saker oftast inte är så farliga innan man vågat testa på dem.