Pelle Svanslös skola - Må bra-boken

Bok av Maria Frensborg
Barnbok med de kända figurerna från Pelle Svanslös behandlar spännande fakta om kroppen. En kapitelbok med korta sagor om att slå sig, sjukdomar, kontroll på vårdcentralen, tandvård och hur man får kroppen att må bra. Varje saga avslutas med Pelles Skola med enkla fakta och råd. Innehåller även bilder över kroppens matsmältningssystem, skelett och blodcirkulation.
2 utgåvor
Välj utgåva
Pelle Svanslös skola. Må bra-bokenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178030033
Må bra-bokenSvenska - E-bok
ISBN: 9789178031795
Tillsammans med barnboksklassikern Pelle Svanslös blir det lätt och roligt för barnen att lära sig om kroppen. De välbekanta figurerna återkommer i korta sagor som illustrerar olika situationer. Olika teman beskrivs på ett pedagogiskt sätt som är lätt för barnen att relatera till. De flesta barn har eller kommer uppleva dessa händelser redan som små och boken blir ett sätt att prata om dem.

När Pelle slår sig lär sig barnen hur olika skador kan tas om hand. Kattungen Frallan blir sjuk och lär barnen om baciller och smittspridning. Kattkontrollen liknar besöket hos BVC och hos tandläkaren lär katterna sig allt om tandvård. Maja sätter fart på Bill och Bull för att de ska må bra i kroppen. Ta reda på hur barnens och kattens kroppar liknar varandra.