Sébastiens Franska Kokbok, Bonnier Fakta

Sébastien Boudet
"Sébastiens franska kokbok" är en kokbok av den franske bagaren och kocken Sébastien Boudet. Han har tidigare gett ut två bakböcker och detta är hans första kokbok. Läsaren får följa med till hans barndomsstad La Rochelle på den franska Atlantkusten. Här lagas klassiska franska varmrätter och efterrätter med de bästa råvarorna.
2 utgåvor
Välj utgåva
Sébastiens franska kokbokSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174246094
Sébastiens franska kokbokSvenska - E-bok
ISBN: 9789174247534
"Sébastiens franska kokbok" är en franskinspirerad kokbok av bagaren och kocken Sébastien Boudet. Han tar läsaren med på en kulinarisk resa till hemlandet Frankrike. Kokboken består av många klassiska franska recept som varvas med vackra bilder. Stort fokus är på enkla och naturliga råvaror.

Sébastien Boudet är framför allt känd som den franska bagaren som gjorde surdegsrevolution i Sverige. Han kommer ursprungligen från Frankrike, men bor sedan en tid i Stockholm där han driver det prisbelönta franska kaféet Petite France i Stockholm. Där serveras både bakverk och goda maträtter. Han är inte rädd för att säga vad han tycker och stå upp för sina värderingar. Han blev känd för det svenska folket när han öppet kritiserade svenska bageriers sätt att baka bröd då han menar att jäst inte bör användas. Han har även kritiserat kocken Johan Jureskog kommersiella samarbete med McDonalds. För Sébastien Boudet är kvaliteten allt och han kompromissar inte med någonting när det gäller råvaror. Han har tidigare gett ut två bakböcker och äntligen ger han ut en kokbok som fokuserar på mat.

Sébastien tar läsaren med till barndomsstad La Rochelle på den franska Atlantkusten. Här lagar han klassiska franska rätter som gäddqueneller och ratatouille. Många av rätterna är förvånansvärt enkla att laga, men det krävs att du har gott om tid eftersom många kräver långkok. Denna kokbok är riktigt härlig och ett måste för alla som gillar Frankrike och fransk mat. Ett stort plus är de vackra bilderna som visar läckra maträtter såväl som den fina miljön i La Rochelle.