Sagan om världen Innanför, #1

Den försvunna färgen

Bok av Johan Edfeldt
Timothy Scott är en vanlig 10-årig pojke som går i skolan. Han bor på landet tillsammans med sin morfar och hunden Rufus. Sista dagen på terminen ser han en färgglad papegoja utanför fönstret som har något att berätta. På sommarlovets första dag lär han känna Anna Calor och hennes katt Siriella. Med karta och kompass letar de efter papegojan som har viktig flaskpost adresserad till dem. Omedvetna om vad som väntar dras de in i världen Innanför. Där går de ombord på det stora skeppet Annabelle och möter hennes egendomliga besättning fylld av gastar, Hjälpredor och talande statyer. Timothy och Anna får motta varsin kunskapskristall, köpa Flickflax i butiken Önskedröm, möta en Sierska och lära sig om färgmagi. Kaptenen David Diamant berättar om mörkrets furste Lourmâel och ger Timothy och Anna uppdraget att finna den Försvunna Färgen och rädda världen.
Det är sommarlov, och första dagen på lovet träffas Anna och Timothy, som båda är 10 år. Dagen innan har Timothy sett en väldigt färgglad papegoja. De ger sig ut och letar efter papegojan. När de väl hittar den visar det sig att den har ett meddelande i en flaskpost till dem.

De får veta att de har ett viktigt uppdrag att utföra, men de måste bege sig till världen innanför för att kunna göra det. Dit kommer de genom en portal.

Väl på plats i världen innanför befinner de sig på fartyget Annabelle. Här finns en lite annorlunda besättning.

Kaptenen David Diamant berättar om uppdraget och om mörkrets furste Lourmael. Det är ett farligt uppdrag.
Kommer de fixa det?

En spännande bok med mycket magi och äventyr i en härlig fantasivärld.
Kul att det är barn som får kämpa och bli hjältar.
Gillar att det är så fin vänskap mellan Anna och Timothy, och att Anna är den lite modiga och Timothy som är lite mer osäker och försiktigare.

Boken är delvis inspirerad av grekisk mytologi, men även av Harry Potter. Miljöbeskrivningarna är underbara.