Ingen normal står i regnet och sjunger

Bok av Sara Ohlsson
"Sara Ohlsson lägger sina snitt så skickligt att man inte känner hur djupt hon skär förrän efter en bra stund. Hon skriver som en ungdomlig Suzanne Brøgger, en Fräls oss ifrån kärleken fast utan att hålla någon lindrande intellektuell distans." Dagens Nyheter Varför finns det inga kvinnliga trubadurer? Varför är det alltid Ella som ska skriva när det är grupparbete? Varför förväntas tjejer vara på ett sätt och killar på ett annat, och hur gör en egentligen för att vara tvärtom? Och om kärleken är som ett elstängsel och elstängslet redan är ihop med någon och någon är ens bästa vän i hela världen. Hur gör en då? Sara Ohlsson debuterade 2012 med den hyllade ungdomsromanen Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag. Nu är hon tillbaka med en lika skarpsynt, kritisk och humoristisk roman om det omöjliga valet mellan den bästa vännen och den första, stora förälskelsen.
Jag läste Sara Ohlssons debut ”Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag” någon gång under gymnasiet och hade för mig att jag tyckte om den. Så när jag hittade denna bok på biblioteket kunde jag inte motstå att låna hem. Ingen normal står i regnet och sjunger är en ungdomsroman om könsroller, normer och vänskap. Om komplicerad kärlek och en önskan om att höra ihop med någon. Boken läste jag ut på en dag och det kändes nästan som att jag läste huvudpersonens dagbok. Den är väldigt mysig och enkel men ibland kändes det som att det gick så fort fram.

Även fast Sara Ohlssons språk är simpelt och ganska hastigt så fanns det också flera fina ord och meningar. Hon skriver också om sexualitet på ett så himla bra sätt och det finns också en hel del feministiska åsikter. Såå bra!

Känner du för något jätte lättläst och inte orkar något tungt och långdraget så är detta definitivt en bok för dig.