Gloria

Bok av Wille Crafoord
Kaj tittar bort mot Gloria. Med facit i hand tycks det ju verkligen som om hon har gjort något fantastiskt. Medvetet eller inte. Något som ingen annan enskild samhällsengagerad artist eller kändis, eller ens politiker, lyckats med. Ja, kanske Ga ndhi då. Han drar lite på munnen vid jämförelsen. Men ändå. "Man måste älska det nystartade novellförlaget Novellix, som med högkvalitativ litteratur i singel-format försöker ge boken en alternativ identitet" Sydsvenskan   Novellix ger ut kvalitetslitteratur i fickformat. Fyra nyskrivna noveller fyra gånger om året.
Jag uppskattade Wille Crafoords novell "Gloria". Samtidigt som den var spännande, var den humoristisk. Och tankeväckande. Det Gloria gör, hade säkert kunnat vara tänkbart i vår tid - frågan är bara vem som hade passat bäst för uppdraget. Väldigt modigt gjort var det i vilket fall.

Novellen är fint uppbyggd och bit för bit får man pusselbitarna till det "spektakulära" som man från början får antytt att Gloria har gjort.
Jag gillar novellen. Den är bra och den har ett bra språk. Jag gillar att det är delar i novellen som är utdrag från en bok som skrivs i novellen. Jag tycker att boken är annorlunda och har ett bra budskap med engagemang och vad en person kan göra. Det är en rolig handling. Novellen är inte superbra men det är en medelbra novell!