88 böcker du inte behöver läsa

Bok av Kalle Lind
Varje år ges det ut tusentals nya boktitlar i Sverige. Författaren Kalle Lind hjälper läsaren att hitta i bokdjungeln genom att lista 88 böcker man inte behöver läsa. Listan består av böcker med konstiga ämnen, märkliga recept och annat. Författaren har sållat bort dessa och beskriver på ett humoristiskt sätt varför man inte bör läsa dem.
2 utgåvor
Välj utgåva
88 böcker du inte behöver läsaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187905780
88 böcker du inte behöver läsaSvenska - E-bok
ISBN: 9789188743558
Detta är en mycket komisk bok som jag inte vet om jag ska hylla eller kritisera. Den handlar om att det varje år ges ut på tok för många böcker. Med flera miljoner registrerade boktitlar är det svårt för läsare att välja böcker. Några av dessa är för nischade, konstiga, dåligt skrivna och helt enkelt värdelösa. Författaren Kalle Lind tar sig an uppdraget att göra ett urval och sålla bort några av dessa böcker. Resultatet är denna bok där han listar 88 böcker du inte behöver läsa.

Denna bok är således en bok om vilka böcker du kan klara dig utan. Mitt första intryck är att denna bok också borde finnas med på listan. Varför behöver jag en bok om böcker som jag inte bör läsa? Jag fick denna bok i present och kände mig därför tvungen att skumma igenom den och se vilka böcker som var listade. Det är dock ingen bok jag skulle valt ut själv från bokhyllan. Jag måste dock medge att jag är positivt överraskad. Boken är ingen handbok, utan snarare en humoristisk skildring över hur många knäppa böcker som ges ut varje år. Märkliga ämnen, konstiga recept och mycket mer skildras i denna roliga bok.