Idag är jag fri

Bok av Josefin Dahlberg
När Josefin är 10 år dricker hon alkohol för första gången. Fem år senare är hon beroende och lever ett liv fyllt av ångest och minnesluckor. Hon har hittat en egen väg till uppmärksamhet och vaknar ofta i fel killes säng. När hon är 20 år inser hon att hon måste sluta dricka innan det är försent. Med hjälp av stöd från vänner och familj tar hon till slut mod till sig och går in på en alkoholmottagning. Då vänder livet. Idag är Josefin fri från alkoholen och lever i nuet genom arbete, yoga och meditation. Genom sin berättelse hoppas hon inspirera andra att lägga alkoholen på hyllan till förmån för hälsan och livet. Josefin Dahlberg, född 1990, är en svensk influenser från Dalarö.
4 utgåvor
Välj utgåva
Idag är jag friSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188799029
Idag är jag friSvenska - E-bok
ISBN: 9789188799678
Idag är jag friSvenska - Pocket
ISBN: 9789188959225
Idag är jag friSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726314960
Josefin berättar öppenhjärtligt om sin uppväxt, om kärleken till sin missbrukande pappa och om problematiken med alkohol. Det var en lång väg att gå men idag är hon fri från det som höll på att förstöra hela hennes liv.

Jag läste Idag är jag fri som e-bok i ett nafs på två dagar. Den var väldigt lättläst och personlig. Det är verkligen en livsberättelse som berör ett viktigt ämne, det är liksom inte enbart gamla gubbar som kan ha problem med alkohol. Genom att dela med sig av sitt trasiga liv inspirerar hon även andra att må bättre och ta avstånd från alkohol.
Josefin delar på ett öppenhjärtligt sätt med sig av sina erfarenheter både vad gäller alkoholen och att jobba för mycket. Även om boken är relativt kort (190 sidor) så var jag tvungen att lägga ifrån mig den och ta en paus i läsningen ett tag för att ta in allt hon delar med sig av. Det var en intressant läsning att få ta del av hur hon lyckades ta sig ur sin alkoholism och idag lever nykter.