Mellan himmel och Lou

Entre ciel et Lou
Bok av Lorraine Fouchet
Jo njöt av livet på den saltstänkta lilla ön Groix utanför Bretagnes kust och såg fram emot att få åldras tillsammans med sitt livs kärlek Lou. Men allt rycks plötsligt ifrån honom när Lou dör och lämnar honom ensam kvar. Det blir plågsamt tydligt att det var hon som höll ihop de bräckliga banden till familjen, och när testamentet läses upp förstår Jo att hans fru gett honom ett sista uppdrag att rädda relationen med barnen och se till att de blir lyckliga. Men Jo som under åren glidit allt längre ifrån sina barn, möts av en son på defensiven, en dotter som slickar sina sår efter flera havererade förhållanden, ett vilset barnbarn och en bitter svärdotter. Det är ingen lätt uppgift han har fått, men kanske är det inte för sent att hitta tillbaka till varandra? Mellan himmel och Lou är en underbar bok med doft av hav och försoning. LORRAINE FOUCHET bor i Paris och är författare och manusförfattare. Hon arbetade tidigare som akutläkare men ägnar sig numera åt skrivandet på heltid.
En bok med Hög WOW-faktor! Utan tvekan årets bästa bok; Rekommenderas varmt!

Det här var min första bok av författaren men definitivt INTE min sista!
Vi får följa med en familj som har slagits i spillror när den gemensamma länken dör; Lou som är gift med Joseph (kallas för Jo) och som har barnen Sarah och Cyrian tillsammans; med barnen kommer familjer och andra som blivit en del av den alltmer växande familjen. Men med varje familjemedlem kommer problem... Problem som visar sig bli värre i och med att Lou dör. Men Lou har inte lämnat jordelivet utan en välplanerad plan och det innebär en hel del jobb för hennes kära make Jo. Stora frågan är om han kommer att lyckas eller blir fördärvet ännu större än tidigare?

Oj oj oj vilken Fantastisk bok! Har njutit varje minut av läsningen. Kan inte rekommendera den nog!
Denna boken har legat i min bokhylla i över ett år men det har inte blivit av att jag läst den, men häromdagen då jag åkte till stranden följde den med. Och den var fantastiskt fin. En dysfunktionell familj som får hjälp att läka av sin fru/mamma/farmor på andra sidan. En vacker historia som jag önskar inte hade tagit slut riktigt så fort som den gjorde.