Svemester

Bok av Niklas Kämpargård
Svemester innebär att semestra inom Sveriges gränser. Klimatförändringarna har gjort att allt fler vill resa mer hållbart och upptäcka det som finns i deras närhet. I denna bok guidar författaren till äventyr och vackra sevärdheter i Sverige. Friluftsliv och vackra naturupplevelser blandas med storstadsliv och kända restauranger. Här finns något för alla smaker!
Svemester, varför åka land och rike runt när vi har så mycket vacker att upptäcka i Sverige. Massa inspiration om än lite väl kortfattade beskrivningar men då kan man ju alltid söka mer info online.
Staycation och hemester är några begrepp som beskriver den rådande trenden att semestra hemma. Ytterligare ett begrepp som faller under samma kategori är "Svemester" vilket syftar på att semestra i Sverige. Författaren vill inspirera till ett hållbart resande. Med andra ord behöver vi inte flyga till andra sidan jorden vid varje lov och ledighet. Det finns mycket som vi kan upptäcka i vårt avlånga land, vilket är bättre både för klimatet men även ibland för plånboken.

Boken är vacker med fina bilder och får Sverige att kännas exotiskt. Det finns så mycket häftigt att se på nära håll. Midnattssol, världsarv och vackra vandringsleder är vara några av dessa. En mycket inspirerande guidebok som passar perfekt inför semestern i Sverige.