Bara vara Jennie

Solveig Olsson-Hultgren
Nioåriga Jennies mamma är alkoholist. Jennie tvingas ta alltför stort ansvar hemma. Hon tar hand om både sig själv, sin lillebror och hushållssysslorna. Mamman håller aldrig sina löften, hon väljer spriten istället för att lägga upp Jennies nya byxor som hon lovat. Och Jennie vill inte ta hem kompisar, för hon vet aldrig hurdan mamma kommer vara.
2 utgåvor
Välj utgåva
Bara vara JennieSvenska - Inbunden
ISBN: 9789172994010
Bara vara JennieSvenska - E-bok
ISBN: 9788726154818
Jennie har det inte lätt. Hennes mamma dricker och Jennie måste både ta hand om sig själv och sin lillebror. Hon är avundsjuk på Jonathan, som har en pappa som han är hos emellanåt. Jennie får också följa med till Jonathans pappa ibland, men hans nya gillar inte att Jennie är med.

Efter att Jennies mamma har varit i skolan berusad och ställt till med en mindre katastrof får Jennie nog. Hon kan inte ha det så här längre. Men vad kan hon göra?

Bara vara Jennie är en gripande berättelse om ett storasyskon på nio år som får ta alldeles för mycket ansvar. Hon vill ju bara vara Jennie, inte någon som måste ta hand om allting hemma själv. En bok som lämpar sig bra för högläsning i en låg- eller mellanstadieklass, och den kan också vara ett bra stöd för barn som befinner sig i samma situation som Jennie.