Känslosvall

Bok av Sanna Ivarsson
Efter sin första diktsamling, Pieces of my heart (2017), som uteslutande handlade om kärlek, insåg Sanna Ivarsson att det finns så mycket mer i livet än just kärlek. Hon började söka bland sina gamla dikter och fann att många av dem inte bara handlade om kärlek, utan även om saker som självhat, ångest, självförtroende och drömmar. Detta inspirerade henne till att skapa ännu en diktsamling, som den här gången också skulle ge utrymme åt såväl kärlek som andra av livets känslor. Resultatet blev Känslosvall, en samling på 80 dikter skrivna från år 2015 och framåt. Boken är uppdelade i två delar: -Regnmoln-, där livets tyngre och sorgsnare delar kommer till uttryck, och -Rosenskimmer-, som tar sig an de små korn av hopp och glädje som vi på något sätt alltid lyckas hitta även när det ser som mörkast ut. Känslosvall är en hyllning till uttryckandet av känslor genom det skrivna ordet.
Jag tycker faktiskt om den här boken! Jag gillade ju inte alls den förra poesiboken jag läste men den här var mycket mer i min smak. Jag tror att det bara är att hitta rätt poesi för mig för att tycka om det. Jag verkligen älskade några dikter, de satt som en smäck i hjärtat, speciellt den på sidan 19:
"Krossa mitt hjärta
innan jag krossar ditt
så du slipper sitta där
och laga dt
med silvertejp
och lim"
Jag gillar verkligen Sannas sätt att använda språket på ett sätt som jag inte är van vid. Det gör mig väldigt nyfiken på hennes författarskap. Jag tror jag börjar förstå och uppskatta dikter och poesi, vilket gör mig glad. Och det tack vare Sanna! Jag gillar den röda tråden genom hela boken. Den är väldigt gripande och igenkännande.