Prickis

Bok av Stefan Grevle

Prickis lever med sin pappa i en småländsk stad någonstans vid havet. Han brottas med ensamhet, grubblerier och sin längtan efter mamma i Stockholm. En julklapp leder till en oväntad vändning och blir även starten för en ny fin bekantskap. Följ med in i Prickis lilla värld och ta del av hans tankar, känslor och längtan efter äventyr ...

"... Bokens tema och bärande idé är att lyfta fram människors (och giraffers) behov av varandra och att föräldrar måste vara tillgängliga för samtal för sina barn snarare än ge dem en massa prylar. Kapitlen har detta tema och är löst sammansatta men kan absolut läsas var och ett för sig. Boken kan fungera bra som diskussionsunderlag både hemma och i skolan när det gäller upplevelsen av orättvisor, att känna sig utanför, att inte ha råd med vissa saker som alla andra har. Berättelsen förmedlar på ett fint sätt många tankar och känslor om detta med ett bra och inkännande språk. Boken är illustrerad med författaren Stefan Grevles egna naivistiska målningar av giraffen Prickis och hans värld. Han lämnar också ett efterord till oss vuxna om att fundera över vad som är viktigt i livet."

Publiceras i BTJ-häftet nr 15, 2019. Lektör Annakarin Lindberg

Mindre

Prickis lever med sin pappa i en småländsk stad någonstans vid havet. Han brottas med ensamhet, grubblerier och sin längtan efter mamma i Stockholm. En julklapp leder till en... Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
PrickisSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178850037
PrickisSvenska - E-bok
ISBN: 9789178850174
Jag gillar inte boken så mycket. Jag saknar den röda tråden genom boken och det är språkfel i nästan varje kapitel. Jag tycker författaren har en bra idé om vad boken ska handla om, utanförskap och klumpen i magen. Men det håller inte ända in i mål. Jag gillar illustrationerna i boken, det är författaren själv som har gjort de och det är inte en stil jag är van att se i böcker, vilket är lite kul.
Som sagt saknas den röda tråden och det blir väldigt hattigt, det är för mycket språkfel men handlingen är viktig. Svårt att betygsätta eftersom grundtanken är bra men inte utförandet.