En av de sista

Bok av Annah Nozlin
Kel växer upp i en skör fredstid i en värld som styrs av kungar. Hon upptäcker att hon kan känna träden och att hon har en känsla för skogen som hennes bror saknar. Vid Irvs fästning är det av tradition bara pojkar som lärs upp, men Kel får ändå lära sig svärdskonst och om örters helande verkan. Hennes mors fiender, männen i de gula kapporna, letar efter henne och kommer dödligt nära. Livet är hårt för en ensam flicka bland bara män, men hon har vänner och hittar också kärleken.
Jag köpte den här serien i somras men efter ha lyssnat på Annah Nozlin på drömmarnas bokklubb bokmässa dag så var jag bara tvungen att plocka upp den här serien på direkten och inte blev jag besviken. Jag har läst en bok från Annah Nozlin tidigare och älskade den, det märks dock att den här är hennes debut då den är inte lika skickligt skriven som den andra boken jag har läst. Den här boken är även inriktad till lite yngre läsare än vad jag är.

Boken bygger hela tiden upp för något mer utan att det blir för mycket. Det känns inte som man kastas ny information efter information utan presenteras på ett lugnt och skönt sätt, okej kanske skönt låter fel då en del information är verkligen hjärtskärande att läsa om. Allt presenteras på ett sätt som man känner att man är en del av den här världen och man vill inte lämna den.

Kel som huvudperson tyckte jag från början var ganska naiv men hon växer snabbt i mina ögon. Det här en karaktär som man ska hålla nära sig. Hon älskar stort och högt med hela sitt hjärta och det ska spännande hur hon kommer utvecklas i den sista boken. Alec verkar vara hennes själsfrände och tillsammans känns dom kompletta utan att deras kärlek känns överdriven eller framtvingad. Det känns bara rätt. Dock har jag en känsla att Esben är mer än vad han säger vara, det är något med honom som jag inte riktigt kan sätta fingret på.

Själva historien om trädälverna är otroligt spännande och jag önskade att det hade ännu mera fokus på i historien. Jag skulle så gärna vilja veta mer vad som har hänt dom och vad Kel kan göra för att hitta sina systrar, om de ens lever. Men jag har en känsla av att det kommer vi få i den sista delen i serien, en bok som jag plockar upp på direkten och läser, jag kan verkligen inte vänta.

Annah Nozlin är verkligen ett proffs när det kommer till svensk fantasy.