The Price of Silence

Bok av William D. Cohan
William D. Cohan gick ut från Duke och är en bidragande redaktör för Vanity Fair. I denna bok har han samlat in de större lärdomarna från denna otroligt sorgliga incident som skedde på hans förra skola under 2006. Denna bok belyser det amerikanska samhällets rättssystem och orättvisan som finns inom det.
Den finns nästan en oemotståndlig lust att tro vad vi vill tro, även inför motstridiga bevis. Sällan har denna beklagliga impuls bevisats mer än under 2006 när tre medlemmar av Duke Universitys lacrosslag anklagades för att ha våldtagit en kvinna som de anställt som ”exotisk dansare” på en fest. De anklagade var vita män från välmående och etablerade familjer och anklagaren en lokal afroamerikansk kvinna utan support. Med sina övertoner av rasism, regionalism, könsfördelar och klassprivilegium, kunde denna situation inte ha varit mer dramatisk.

Bevisen mot dessa tre män var så tunna att det aldrig gick till rättegång. De fysiska bevisen som behövdes för att bevisa en våldtäkt fanns inte och de anklagades alibin var så täta som de kan bli. Trots detta så finns det fortfarande en hel del obesvarade frågor…