Leo Rydstrand

Användarprofil

Norwich

Bok av Karen Crouse
I Norwich fångar författaren Karen Crouse själen i en stad med en butik som mer eller mindre lever upp till dess egna motto: ”Om vi inte har det så behöver du det inte”. Hon pratar med diverse olympiska atleter som växt upp i denna stad, som mogulsmästaren Hannah Kearney, distanslöparen Andrew Wheating och snowboardåkaren Kevin Pearce.

Crouse väver samman stadens historia och dess idrottsstatistik tillsammans med hjärtliga samtal med föräldrar och tränare som stöttat samhällets barn, vare sig dem gjort bra ifrån sig eller inte. Hon upttäcker att i denna stad finns en avslappnad filosofi som är unik i dagens kompetetiva samhälla: ”Låt barned prova en massa saker, gläds åt dem när dem gillar det dem gör men älska dem oavsett resultatet”. Denna bok ger läsaren en otroligt intressant inblick i ett samhälle som verkar ha gått sin egna väg.
Under 1964 så spenderade författaren och journalisten Calvin Tomkins ett flertal eftermiddagar i djupa konversationer med Marcel Duchamp i hans lägenhet på Manhattan, New York. Avslappnad men insiktsfull, avslöjar Duchamp sig som en man och konstnär vars lekfulla principer mot fritt levande befriade honom att göra konst som var lika oförutsägbar, komplex och överraskande som livet själv. Dessa intervjuer har aldrig redigerats eller offentliggjorts, tills nu. ”Afternoon Interviews” innehåller en introduktionsintervju med Tomkins där han reflekterar över Duchamp som konstnär, guide och vän, han introducerar läsaren till hans nyckelidéer och förnyar Duchamp som en viktig modell för en ny generation av konstnärer.

Denna bok ger ett modernt fokus på Marcel Duchamps som konstnär och filosof. Konversationerna är lika moderna och relevanta för problem som rör dagens konstvärld som de var under dessa eftermiddagar i New York 1964. Duchamp förblir en viktig ikon för varje generation av konstnärer som efterträdde honom, och publiceringen av dessa intervjuer är aktuell; konstnärer idag är mer upptagna med kommersialisering och integration av konst i andra branscher, mer än någonsin, ett ämne som Duchamp blir allt mer i centrum av.

Children of the Land

Bok av Marcelo Hernandez Castillo
Children of the Land är Marcelo Castillos kraftulla, poetiskt skrivna memoar som fokuserar på livet som invandrare och både sorgen och lyckan som kommer med ett sådant liv.

Resorna över gränsen som upprepats så många gånger inom hans egna familj är en gammal saga. Utan dokument korsade han som barn öknen för att nå Kalifornien. Tillfälligt blind från all stress följde han sin familj hand i hand mot ett helt nytt liv, om de bara kunde överleva flykten. Castillo berättar vad flykten över gränsen verkligen betyder för de fattiga familjer i Mexiko som hoppas kunna hitta ett bättre liv på andra sidan gränsen, även om det betyder att samhället de landar i aldrig riktigt kommer att välkomna dem in…

Light of the Stars

Bok av Adam Frank
Är vi ensamma i universum? Finns det liv på andra planeter? Det här är frågor som astronomer, filosofer och teologer har frågat sig själva i århundraden. Det var inte så länge sedan som idén om intelligent liv på mars och Venus underhölls. När forskarna bestämde att detta inte var fallet började de rikta blickarna någon annanstans i atmosfären. Deras upptäckter har varit fantastiska. Insikten att många andra planeter nu finns där ute har kommit till och många kan vara beboeliga.

I denna bok, Ligh of the Stars, kopplar astrofysikprofessorn och vetenskapsförfattaren Adam Frank jordens nuvarande klimatförändring med livsmöjligheterna på anda planeter. Han postulerar att mänskligheten och dess civilisationsprojekt representerar en slags ”kosmisk tonåring”, som saknar mognad för att ta ansvar för våra handlingar och vår framtid. Han betonar vikten av att våra globala samhällen anpassar sig och bli fullt hållbara när mänskliga aktiviteter fortsätter att anstränga både jordens resurser och dess klimatsystem.

Detta är en väldigt intressant och spännande bok som presenterar både nya och bekanta koncept och idéer angående vår värld som vi lever i och den atmosfär som vi befinner oss is.

Not Fade Away

Bok av Laurence Shames
Vissa människor är födda för att leda och avsedda att undervisa med exemplet att leva livet till fullo och stå inför döden med ärlighet och mod. Peter Barton var en sådan människa.

Driven av idealen som framkallade en generation blev han en överpresterande ”everyman”, en risktagare som visade andra vad som var möjligt. Som en framgångsrik trebarnsfader och lyckligt gift make ställdes han inför den tuffaste utmaningen av dem alla; döden. Han diagnostiserades med cancer. Men istället för att sluta leva så gjorde Peter den precisa motsatsen och en resa full av skräck, förundran och upptäckt föddes.

Med otydlig glädje och till och med överraskande humor så finner Not Fade Away en stark mening och tröst i Peter Bartons konfrontation med människans dödlighet. Bartons berättelse adresserar universella hopp och rädsla och omdefinierar den heroiska uppgiften att söka klarhet i smärta, genom att bryta igenom en personlig tro och uppnå ett inre lugn efter mycket djärva och uppriktiga frågesättningar.

Detta är en väldigt kraftfull bok fylld med skratt och tårar. Ett inspirerande verk om en mans vars liv har potentialen att förändra vår syn på både livet och döden. Ett måste att läsa!
Denna bok, The Magical Language of Others, är ett engagerande litterärt verk om språk och dess roll i diasporan av en spridd familj som talar både från och till hjärtat.

När E.J. Koh fyller 14 så landar hennes fader ett lukrativt treårskontrakt med ett koreanskt företag i Seoul. Hennes mamma åker med honom till Korea och lämnar Koh och hennes äldre bror mer eller mindre ensamma i Kalifornien. Deras mor skriver brev till barnen på koreanska, hennes modersmål, med stundtals försök till engelska. Koh har än inte lärt sig språket och kan därmed inte skriva tillbaka. Denna memoar belyser språkets vikt inom vårt samhälle, inom familjer och mellan länder.
George Leonard är en anmärkningsvärd man som förkroppsligar det han lär ut: en fantastisk nyfikenhet, en passionerad intelligens och den sällsynta kombination av en person som har både en bred vision och en fokuserad behärskning av detaljer. Leonard översätter visdomen av zen till ett självhjälpsprogram i denna bok som fungerar för alla, oavsett om läsaren är intresserad av att lära sig aikido eller behöver stöd för att förverkliga långsiktiga mål.

I boken visar denna bästsäljande författare, ur ett zenfilosofiskt och aikidoperspektiv, hur behärskningsprocessen av en skicklighet, ett språk eller ett hantverk kan hjälpa oss att uppnå en högre nivå av excellens och en djupare känsla av tillfredsställelse och uppfyllande i våra dagliga liv. Oavsett om du försöker förbättra din karriär eller ditt intima förhållande, öka självkänslan eller skapa en inre harmoni, så kommer denna inspirerande receptbelagda guide hjälpa dig att bemästra vad du vill och uppnå framgång inom alla livets aspekter.
I denna bok fångar Andre Hodges både det inre och det yttre dramat i Alan Turings liv när han berättar hur hans revolutionära idé från 1936 lägger grunden för den moderna datorn och hur Turing förde idén till praktiskt genomförande 1945 med sin elektroniska design. Boken berättar också hur detta arbete var direkt relaterat till Turings ledande roll för att bryta de tyska kryptoapparaterna, Enigma-maskinerna, en vetenskaplig triumf som var avgörande för de allierades seger över Atlanten. Samtidigt är detta en tragisk berättelse om en man som, trots sin krigstjänst, så småningom arresterades, avskaffades från sitt säkerhetsgodkännande och tvingades att genomgå ett förnedrande behandlingsprogram. Allt detta endast för att han försökt leva ett ärligt liv i ett samhälle som definierade homosexualitet som ett brott.

The Contender

Bok av William J. Mann
Intelligent, impulsiv, rolig, karismatisk, våldsam och begåvad. Skådespelaren Marlon Brando var en drös av motsägelser. Brando var passionerad av social rättvisa och medborgerliga rättigheter men kunde samtidigt behandla de många kvinnorna i hans liv som engångsbruk. Hyllad för sina intensiva uppträdanden i A Streetcar Named Desire och On The Waterfront kämpade Brando för att behålla sitt intresse för skådespelande och vägrade att ge efter för ”Hollywoodstilen”. Den mycket belönade författaren William J. Mann fångar mästerligt Brandos lockelse, hans psykologiska komplexitet och den episka tidslinjen av hans karriär i denna väl mottagna bok, The Contender: The Story of Marlon Brando.

Mann väver berättande delar från Brandos traumatiska barndom med detaljfulla och slukande berättelser om hans ambivalenser, raserier och hans sexualitet. Varför slog Brando en medskådespelare bakom scenen i sina tidiga år på teaterskola?

Denna bok har allt en läsare vill ha. Boken är fascinerande, skrämmande och vackert skriven.

The Price of Silence

Bok av William D. Cohan
Den finns nästan en oemotståndlig lust att tro vad vi vill tro, även inför motstridiga bevis. Sällan har denna beklagliga impuls bevisats mer än under 2006 när tre medlemmar av Duke Universitys lacrosslag anklagades för att ha våldtagit en kvinna som de anställt som ”exotisk dansare” på en fest. De anklagade var vita män från välmående och etablerade familjer och anklagaren en lokal afroamerikansk kvinna utan support. Med sina övertoner av rasism, regionalism, könsfördelar och klassprivilegium, kunde denna situation inte ha varit mer dramatisk.

Bevisen mot dessa tre män var så tunna att det aldrig gick till rättegång. De fysiska bevisen som behövdes för att bevisa en våldtäkt fanns inte och de anklagades alibin var så täta som de kan bli. Trots detta så finns det fortfarande en hel del obesvarade frågor…
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.