Mord vid midnatt : Bestseller

Edge of Midnight
Bok av Leslie Tentler
"De kalla kårarna är i klass med Lisa Jackson." - Publishers Weekly om Samtal vid midnatt "Från första sidan fångar Tentler läsarna och håller dem i sina händer." - Examiner.com om Samtal vid midnatt SAMLINGEN ÄR INTE KOMPLETT UTAN HENNE ... Kriminalreportern Mia Hale hittas blodig och förvirrad - men vid liv - på en strand i Jacksonville i Florida. Allt tyder på att hon själv har fallit offer för förövaren som hon har skrivit om. Hon minns ingenting, men hennes kropp bär en sadistisk seriemördares signatur. Efter att ha hållit sig lugn i flera år har Samlaren återupptagit sin perversa hobby; att föra bort kvinnor och från deras kroppar plocka "souvenirer" innan han gör sig av med dem. Inget av hans offer har tidigare lyckats fly och nu vill han ha tillbaka den som kom undan. Aldrig förut har han längtat så mycket efter någon som han längtar efter Mia. FBI-agenten Eric Macfarlane har letat efter Samlaren i många år. Fallet berör honom på djupet, han är på gränsen till besatt - och Mia har nyckeln till lösningen på hans dilemma. Hon är villig att riskera allt för att återfå minnet och sätta stopp för mördaren, och Eric svär på att skydda den modiga, viljestarka men bräckliga överlevaren. Fast Samlaren tänker inte låta sig fångas; enligt honom är det bara han som vet hur det hela kommer att sluta ...
Leslie Tentlers bok Mord vid midnatt fick jag som gratisbok vid inlämning av varor på ett av stans second hand-ställen. Deta är en liten Harlequin-roman, som faktiskt inte bara handlar om kärlek utan som titeln avslöjar om mord. En deckare, alltså.

Journalisten Mia Hale hittas omtöcknad och blodig. Det visar sig att hon lyckats smita från en seriemördare som hon har skrivit om. Dessvärre har hon tappat minnet, men med hjälp av FBI-agenten Erik Macfarlane undergår hon hypnos hos en läkare. Tillsammans tar Erik och Mia upp jakten på mördaren, som bland annat har mördat Eriks fru några år tidigare. Samlaren, som mördaren kallas, lyckas hålla sig undan och i stället blir det han som jagar offret som undkom honom inte mindre än två gånger, ska det visa sig, nämligen Mia.

Jorå, det är spännande bitvis. Men sen kommer heterosexscener (gissa mellan vilka!) och då planar historien ut och blir nåt trivialt. Det spännande blir underordnat kärlekshistorien. Det är synd, det, för boken hade potential.

Titeln på boken och omslaget lovar mycket. Nu landar mitt omdöme på medel.