Ånger

Anger
Roy Jacobsen

En relationsroman om en far och en dotter. Här får du som läsare följa deras vardag på varsitt håll. En perfekt roman för dig som tycker om att läsa om olika relationer, särskilt när det gäller nära relationer. Romanen är skriven i tredje person och preteritum, alltså det du läser om har hänt.

När Hans Larsen är 72 år släpps han ut från det fängelse han suttit i under tio år. Han har en dotter, Greta som bor i samma stad, men han väljer att inte kontakta henne, för han tror ändå inte att hon vill ses. Väl ute i samhället förälskar Hans sig i Agnes som nyss blivit änka och han flyttar snart in hos henne.

Romanen har en parallell handling och i den får läsaren lära känna Marianne, som är Hans dotter. Hon bor i samma stad som sin syster Greta. Marianne tror att hennes far fortfarande sitter i fängelse, hon har ingen aning om att han redan har blivit frisläppt.
Läsaren får följa Mariannes och Hans vardag på skilda håll. Ta del av vad de tänker om varandra, ofta med mycket ångest.

En något annorlunda roman, med dialoger som var djupa. Den var fint och stilistiskt skriven men innehöll ingen spänning.