Hetero i Hägersten

Bok av Sofia Olsson
Hetero i Hägersten är en komisk vardagsbetraktelse av ett par i den där åldern strax över tjugofem och strax under trettio då man befinner sig i brytpunkten mellan ungdomens frihetslängtan och vuxenlivets krav. I en blandning av humoristiska seriestrippar och längre noveller får vi följa parets funderingar, vardagsbestyr och problem. Samtalen rör sig om allt från det poetiskt filosofiska i att diskutera en hackspetts existens på balkongen till den kalla diskbänksrealismens vardag i något så enkelt som en flytt. Hetero i Hägersten är en av de mest närgångna granskningarna av den heterosexuella tvåsamheten som gjorts i serieform och tar, precis som kärleken själv, både fram det skratt och den gråt som finns i ett förhållande.
En serieroman om ett par som lämnar småstadslivet bakom sig för att bli sambos i Stockholm . När paret försöker leva ”normalt” och ”rätt”, hamnar de i Svenssonlivets sambofälla som b.la. präglas av kompromisser och att stå ut med varandras olikheter (på ett kärleksfullt sätt). Paret genomgår även flera lägenhetsbyten i den djungel som är Stockholms bostadsmarknad.

Boken har hög igenkänningsfaktor och innehåller mycket humor/ironi. Illustrationerna är enkla men spot on. Vissa saker hade kunnat utvecklas för antingen mer humor eller större djup, men i övrigt klockren!