Mandelmanns köksbok

Bok av Gustav Mandelmann och Marie Mandelmann
Hos Mandelmanns på Djupadal tas allt från åkrar och i grönsaksland, i ladugårdar och hönshus, växthus och bikupor till vara och förädlas. Spannmål, grönsaker, bär, frukt, kött, mjölk och honung blir bröd, pasta, must, inläggningar, smör, ost, yoghurt, grytor, korv, omelett, godis - och mycket mer. Recepten är prövade och omprövade, använda och älskade i ett självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet och vad som lagras i skafferi och jordkällare. Välkommen att smaka, både i boken och i verkligheten! Det är nu över tjugo år sedan vi flyttade till den fyrlängade gården Djupadal - som länge fört en slumrande tillvaro - och väckte den till nytt liv med barn, växthus, kronärtskockor, solrosor, dammar, aprikosträd, grisar, lamm, bordercollies och mjölkkor. Märkligt var det att upptäcka att det mesta som vi odlade smakade så gott. Hur kunde det komma sig? Var det de kalkrika lätta jordarna? Eller alla mineralerna i det friska källvattnet som porlade fram ur sanden? De många soltimmarna och de långa varma höstarna här nära havet? Eller bara ekologisk självhushållarmagi? Eller rentav allt på en gång?
Ett program som utstrålar värme och glädje i denna trista och isolerande Corona tid vi lever i. Och deras böcker är lika inspirerande och underbara.
Fantastisk bok för alla som vill laga rätter med äkta basvaror. Här blandas tips, tankar och recept i äkta mandelmannsanda. Den här inspirerar och ger motivation att komma igång med odling. Den skapar också drömmar om att leva det liv som fam mandelmann lever på Österlen.
En bok att bläddra i vid köksbordet eller vid spisen eller innan läggdags.Fina bilder och hög mysfaktor.