Spring Breakers

Film från 2013 regisserad av Harmony Korine
Fyra unga collegetjejer bestämmer sig för att råna en restaurang för att ha råd med en spring break-resa. Planen går i lås och de åker iväg på sitt livs semester. Men bland fester, droger och alkohol kan saker väldigt snabbt spåra ut, vilket de unga tjejerna lär sig när de träffar en knarklangare.
När Spring Breakers släpptes 2012 fick den stor medial uppståndelse. Många trodde inte ens att den skulle få visas på grund av hur brutal den kan vara i många scener. Fyra unga tjejer, där bland Selena Gomez och Vanessa Hudgens, ger sig ut på sitt livs äventyr under vårlovet.
Det sparas inte på något i den här filmen. Den startar med att tjejerna hämningslöst rånar en restaurang och sedan följer nästan 90 minuter av fest, alkohol och droger.
När de unga kvinnorna är på väg att hamna i fängelse betalar knarklangaren Alien (James Franco) deras borgen för att få ut dem. Det kan ses som en god gärning, men snart förstår tjejerna att det här inte är vilken kille som helst de har hamnat hos.

Spring breakers har allt för den som vill leva lite farligt en stund, eller åtminstone drömma sig bort till ett galnare liv. En otrolig film som inte är något för den pryda.