Allrakäraste Astrid

Bok av Susanna Hellsing
En bok om en av vår tids mest älskade, uppskattade och berömda författare Astrid Lindgren. Boken ger en ärlig bild av så väl hennes författarskap som vem hon var utöver att hon var en briljant författare. Trots att boken är skriven av många olika författare så känns den som en helhet.
Det här är boken om Astrid Lindgren skriven av hennes vänner. Astrid Lindgren var nämligen inte bara en omtyckt författare utan en omtyckt människa också. Det finns fler böcker om Astrid Lindgren, men just den här boken ger mer perspektiv på vem hon var som person.

Boken är uppdelad och skriven av olika författare, men det känns ändå som om boken representerar en helhet. Den ger en väldigt bred bild av den kända författaren Astrid Lindgren och vem hon var både som författare och person. Den ger en intressant inblick i hur Astrid Lindgrens eget liv påverkat hennes författarskap och hennes karaktärer. Vad hon inspirerades av och hur hon blev den kända och berömda författaren som hon är känd som idag. Att boken dessutom är skriven av personer som kände Astrid Lindgren väl gör porträttet ännu ärligare och finare.

Trots att boken är en hyllning till författaren Astrid Lindgren så beskriver den inte bara hennes författarskap. Den tar också upp vardagliga händelser ur hennes liv.