Resan mot de röda öarna

Bok av Linus Löfgren
Nimo lever ett lugnt och tryggt liv på Ringöarna, men så på ett ögonblick förändras allt. Tillsammans med sina vänner tvingas han ut på ett äventyr som förändrar honom för all framtid. Resan mot de röda öarna är den första delen i fantasyserien om Vattenfolket och vår värld för över en miljon år sedan.
2 utgåvor
Välj utgåva
Resan mot de röda öarnaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188769336
Resan mot de röda öarnaSvenska - E-bok
ISBN: 9789188769497
Omslaget är fantastiskt, färgerna såväl som illustrationen är något som direkt fångar blicken och sätter den magiska känslan som genomsyrar boken. Handlingen är spännande från första sidan och bjuder på överraskningar under resans gång.

Boken passar bäst till den yngre läsaren som precis gett sig på kapitelböcker, men det finns även behållning för den något äldre läsaren. Dock skulle boken ha dragit nytta av att arbetats igenom lite till då jag stundvis hade svårt att komma in i den fullt ut. Berättelsen är fängslande och spännande, men den kommer inte riktigt fram fullt ut på grund av att språket till viss del brister. Däremot är språket lättsamt och det är inga problem för en yngre läsare att hänga med i det. Tempot är högt och kapitlen är korta, det gör att handlingen snabbt flyter på. Det jag saknade var starka kvinnliga karaktärer, men hoppas att detta kommer fram i kommande delar i serien.