Jacks rockiga resa

Therés Stephansdotter Björk
En liten bok om hårdrock som även är illustrerad med svartvita teckningar. Den är lättläst så barn i början av läsåldern kan ta del av den på egen hand. Boken tar upp riktiga hårdrockare så det är inte bara fantasikaraktärer. De allra flesta kapitelrubrikerna är också tagna från hårdrockslåtar många känner igen.
Lille Jack älskar hårdrock och det kanske inte är så konstigt eftersom båda föräldrarna är hårdrockare. Jacks pappa brukar sköta ljudet på konserter och han skriver även om hårdrock för en tidning. Föräldrarna är skilda och Jack bor hos sin pappa varannan vecka. Den här veckan bor han hos sin pappa, och när han ligger i sin säng på kvällen tittar han på en affisch som hänger på väggen. Det är en affisch på Danny Dragonheart, hans stora idol som är gitarrist i Dragonhearts, det tuffaste bandet i världen. Det tycker i alla fall Jack. Precis när han ska till att somna sprakar det till i rummet och det blir alldeles ljust.

Jack vaknar direkt och då ser han en skugga som kommer emot honom. Ju närmare skuggan kommer desto klarare blir den, och Jack ser att det är Danny Dragonheart som står vid hans säng. Danny säger att bandet behöver hans hjälp i det magiska landet Metallien. Det land där alla hårdrockare vilar upp sig mellan spelningarna. Nu har Metallien drabbats av en tragedi. Uppfinnaren Vridnér har uppfunnit en maskin som tar bort alla starka ljud och det är bara Jack som kan rädda landet. Klart han måste rädda Metallien, så Jack hoppar fort upp från sängen och följer med Danny Dragonheart för att fullgöra sitt uppdrag.

Detta var en mysig och trivsam bok om lille Jack som älskar hårdrock. Boken har svartvita illustrerade teckningar som gör det lättare för ett litet barn att förstå vad den vuxne läser. Boken är nog mest lämpad för barn som lärt sig läsa, men passar även för vuxna hårdrockare.