TigerLily : tidig vårblomning

TigerLily, early spring bloom
Bok av Iren Rinmad
Möt TigerLily och låt dig inspireras av en energifylld tid i New York. Staden som sätter den unga kvinnans kropp i kontakt med hennes gamla själ. Staden som aldrig sover börjar väcka henne från dröm till vakenhet, från arrogans till medveten närvaro. Detta blir början på slutet av allt hon trott var sant. En yttre dynamisk historia som ofta pekar dig inåt. Bjuder dig in bakom kulissen, bortom historien till essensen inuti där den tagit form. En bok fylld av visdom, insikter och humor. En bok som är skriven för att upplevas inte bara med sinnet, utan även med själen/hjärtat.  
Om att hitta sig själv; genom att se sin historia, sin nutid och våga blicka in i framtiden.

Är det någon här med handen på hjärtat som ärligt kan säga att jag vet vem jag är? Nä trodde väl det. I alla fall kan inte jag säga det. Vikten av att kunna se tillbaka på sina historia, att kunna se vad man befinner sig just precis nu och våga blicka framåt mot den framtiden som väntar; det är både en svår och en rätt läskig tanke. Men spännande!

I den här boken får vi träffa TigerLily (vilket otroligt fint namn!). Hon lever det liv som jag tror många själva skulle se som ett perfekt liv. Men om man bara lever i nuet och varken ser bakåt eller framåt hur mycket uppskattar man det som man springer igenom? TigerLily börjar fundera tillbaka på sina föräldrar, syskon och livet på Island. Hon träffar människor som berör med sina berättelser och som får henne och tänka tillbaka och inse vad det egentligen innebär att leva här och nu; och det är att både kunna se sin egen historia och sin framtid.

Den här boken kommer stanna kvar för den väckte något i mig som jag inte tror att jag någon gång tänkt på; och det är att för att vara hel så bär man med sig sin historia, sin nutid och en dröm om en framtid.