Julens monster

Bok av Andreas Palmaer
Förr i tiden hälsade inga fryntliga tomtar på under julen. Istället kunde det komma monster på besök. Hade man otur fick man möta Krampus, som inte bar några presenter på ryggen utan en korg till brädden fylld med skrikande barn. I Julens monster får vi träffa många av de läskiga varelser som man en gång trodde fanns på riktigt. Andreas Palmaer är journalist och författare med en lång rad böcker bakom sig, bland andra Vampyrboken och Vandraren utan ansikte. Peter Bergting är en prisbelönt författare och illustratör av rollspel och böcker inom fantasygenren. På Alfabeta har han illustrerat ett stort antal böcker. "Spännande läsning för den som inte är mörkrädd." Gotlands Allehanda "En bra bok för den som inte är lättskrämd i juletid!" SystrarnaBöcker
2 utgåvor
Välj utgåva
Julens monsterSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150120776
Julens monsterSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150121322
Jag gillar boken! Jag tycker om att författaren har valt att skriva om det läskiga med julen. De väsen som människor förr i tiden trodde på. Jag gillar att det inte är så långa och utdragna beskrivningar av varje monster. Jag tycker även om att det är som en berättelse först och sedan är det kort fakta om monstret.
Jag gillar illustrationerna väldigt mycket. Det är bra att det är lite svartvitt, lite färg och olika stilar på illustrationerna. Det blir inte lika tråkigt att kolla på då.
En bra bok för den som inte är lättskrämd i juletid!