Marta och mannen med de magiska gummistövlarna

Bok av Annika Jeppsson
Martas tillvaro är tråkig och alldeles grå. En regnig och trist dag får hon och bästa kompisen Philly syn på en farbror i ett par fantastiska gummistövlar som väcker deras stora nyfikenhet. De färggranna stövlarna kan ju inte vara annat än magiska! Marta och Philly bestämmer sig för att följa efter mannen och ta reda på mer, och vardagen blir med ens betydligt mer spännande.
Det här är en fin och mysig berättelse om pensionären Gösta och hans många gummistövlar. Andemeningen om dessa stövlar är att man som människa har full rätt att få tänka, tycka och göra som man vill. Viktigt ämne att ta upp med barnen och vad är då bättre än att få ha vilka gummistövlar man vill?
Gösta, en härlig liten gubbe som i sitt yrkesverksamma liv jobbat på kontor gör nu revolt som pensionär. Äntligen kan han göra som han vill, han bestämmer sig för att piggade upp alla tråkiga gummistövlar med roliga, färgglada mönster.
Det här är en bok som jag verkligen gillar, den har ett bra budskap med härliga bilder. Vi kan läsa texten med barnbarnet som är 5 år men även med de mindre då gummistövlar är någit de alla älskar. Särskilt lilla Ellen.
En mycket uppskattad högläsningsbok hos oss.
Fler bilder från boken och fler recensioner hittar du hos https://bokprataren.blogspot.com/2020/05/marta-och-mannen-med-de-magiska.html