Greta och jättarna

Greta and the giants
Bok av Zoë Tucker
"Åh vilken härligt inspirerande och aktuell bilderbok! Det här gillar jag. Boken är skriven som en tidlös klassisk saga och inspirerad av Greta Thunbergs klimatarbete. Det skulle kunna bli patetiskt och nästan hånfullt, men jag tycker det är ett mycket lyckat resultat." Agneta Norrgård, Boktipset   "Därfär är Greta och jättarna en viktig bok, perfekt som underlag för samtal om vår miljö - om vi alla hjälps åt kan vi förändra världen!" Betyg 4 av 5. BTJ, Solveig Lidén   En vackert illustrerad bilderbok inspirerad av Greta Thunberg! Greta är en flicka som bor i en vacker skog som hotas av jättarna. När jättarna först kom till skogen högg de ner träd för att bygga hus. Sen högg de ner fler träd för att bygga ännu större hus. De många husen blev till byar och byarna blev till städer, tills det knappt fanns någon skog kvar. Greta vet att hon måste hjälpa dju ren, men hur? Som tur är har Greta en idé ... En vacker bilderbok inspirerad av den unga klimatkämpen Greta Thunberg. Genom att våga stå upp för det hon tror på sluter sig fler bakom Greta och får slutligen jättarna att lägga märke till dem. En hoppingivande berättelse där jät tarna till slut lär sig att lyssna och leva i harmoni med naturen. I slutet av boken finns tips på vad man själv kan göra för miljön och en kort text om att Gretas kamp mot jättarna i verkligheten inte är över. Utöver att vara en berättelse om vår hota de natur, handlar boken även om att våga stå upp för det man tror på och att även de små kan göra sig hörda. Inlagan är tryckt på 100 % återvunnet papper och 2 kr av varje sålt exemplar kommer att skänkas till Greenpeace.
❥ Recension

Bilderbok för åldrarna 3-6 år.

Till att börja med - vilka fantastiska illustrationer! Och det är en lättläst berättelse som jag tycker förmedlar mycket på ett barns nivå. Att människor, djur och natur måste tas hand om och att om vi hjälps åt är det lättare att få till en förändring och göra skillnad. Att vi måste lyssna på varandra, hjälpas åt och inte vara själviska.

Med hjälp av bilderna illustreras det också på ett bra sätt hur liten man som människa kan känna sig gentemot storföretagen och världsledarna, som är de som på riktigt kan få till de stora förändringarna för jorden. Klimatfrågan är så mycket större än oss var och en för sig.

Greta är en stor förebild för både barn och vuxna. Hon inspirerar andra att också våga säga ifrån, att känna att det faktiskt går att göra skillnad.

"Ingen är för liten för att göra skillnad."

Boken får 🌍🌍🌍🌍 av 5.