Vårt lilla landslag spelar VM

Bok av Mats Wänblad
Milan som driver områdets närbutik har kommit på en jättebra idé: Han ska ordna en fotbollsturnering! Norrgården, Tunnelgården och Sveagården ska ställa upp med varsitt lag, sju spelare i varje. Emi och Ficke blir lagledare för Sveagården. Men vilka mer ska vara med? Hassan och William kan de ju fråga, och kanske Lara, men finns det några fler på gården som gillar att spela fotboll? Efter många om och men får de ihop ett lag, och turneringen kan börja. Men blir det verkligen så kul som de tänkt sig? Tunnelgården har ju Jusse i sitt lag, han är den bästa fotbollsspelaren i hela skolan. Kommer Sveagården att åka på storstryk? Kul och viktigt om laganda, samarbete och kompisar. Och om fotboll såklart! Mats Wänblad skriver de populära, lättlästa böckerna om Familjen Monstersson och Maria Andersson Keusseyan har illustrerat ett flertal roliga faktaböcker för slukaråldern, däribland Ormtjusarna och Råttsvansarna. Både författaren och illustratören har ett stort fotbollsintresse.
3 utgåvor
Välj utgåva
Vårt lilla landslag spelar VMSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129717259
Vårt lilla landslag spelar VMSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789129717273
Vårt lilla landslag spelar VMSvenska - E-bok
ISBN: 9789129717266
Vårt lilla landslag spelar VM är den första delen i den nya serien Vårt lilla landslag som är framtagen i samarbete med Svenska Fotbollsförbundet. Boken är en dröm för alla barn som älskar fotboll. Sonen är helt galen i fotboll sen några år tillbaka och pratar fotboll, kollar på fotboll och spelar fotboll hela tiden. Det är bara det som existerar i hans liv och när han får syn på boken kastar han sig genast över den.

Milan jobbar i en närbutik och han tycker det är så tråkigt att fotbollsplanen som ligger bredvid är alldeles öde och det aldrig är någon som spelar där längre. Därför bestämmer han sig för att sätta ihop en turnering med barnen i området. De olika gårdarna får bilda lag och spela mot varandra. Sen får vi följa deras resa fram till turneringen drar igång. I berättelsen finns fakta om fotboll inbäddat i texten och det är lärorikt speciellt för mig som icke fotbollskunnig mamma. Sonen kan det redan, men det är en bra påminnelse om hur man spelar, tränar och spelregler. Längst bak i boken finns en förklaring över vad allt heter på fotbollsplanen och de olika positionerna man spelar i. Berättelsen har ett trevligt flyt när vi läser och den funkar lika bra att högläsa som den gör för sonen att läsa själv. Nivån på texten är väl avvägd för målgruppen, liksom även mängden text är. Ett extra plus i kanten för att boken inte känns som den riktas specifikt mot antingen killar eller tjejer, utan den känns som den passar båda könen lika bra. Marias illustrationer är fantastiskt fina och matchar texten perfekt. Vårt lilla landslag är en väldigt bra start på en serie och vi ser fram emot att följa serien framöver. Den här serien passar alla fotbollstokiga barn från 6 år och uppåt!