Skattbergets hemlighet

Bok av Anna Hansson
Kan det verkligen stämma att den mystiska tjejen som dyker upp på skolgården kommer från en annan värld? Hon ser alldeles vanlig ut, men luktar ovanligt gott. Ellen och Aron vet inte riktigt vad de ska tro, men hon behöver deras hjälp. De bestämmer sig för att följa med henne till Skattberget där portalen till den andra världen ska finnas. För hur många chanser får man egentligen att ta sig till en annan värld? Ellen och Aron Skattbergets hemlighet är skriven av Anna Hansson. Hon är utbildad lärare men arbetar sedan 2015 heltid som författare. Hon nominerades till Norrlands litteraturpris 2015, och tilldelades samma år Landstinget Västernorrlands kulturstipendium. Hon tycker om att det mystiska och övernaturliga, och är inte riktigt säker på om hon tror att andra världar finns eller inte...
Jag gillar boken! Den är lite spännande och har ett enkelt språk. Det enda jag störde mig på gällande språket var att det stod "man-nen" på ett ställe. Sånt kan jag störa mig jättemycket på. Boken har en rolig handling och jag gillar karaktärerna. Boken går något gott framåt, men med tanke på att boken passar 6-åringar kan den inte vara för seg. Jag tycker att boken är spännande och jag undrar hur det kommer gå för Ellen och Aron.
Boken skulle kunna ha en fortsättning och det hade varit kul att läsa. Jag håller tummarna för att Hansson skriver ytterligare en bok om Ellen och Aron, även om denna utkom för några år sedan.
En läsvärd bok, men ingen som sätter djupa spår.