Minnenas Sång

Bok av Bijan Farhanieh
Två människor möts under en oväntad händelse. Deras möte skulle innebära några korta men intensiva dagar, med långa och djupa samtal kring filosofiska frågor om livet, kärleken, meningen med att existera och att söka svar på vart man ska gå när man är vilsen. Under dessa dagar växer en enorm stark kärlek mellan dem och de båda inser äntligen vad som är bäst för var och en av dem. Vågar de gå dit de önskar och behöver? Och vilka konsekvenser skulle detta val innebära för dem och andra?
Jan och hans fru Rebecka har tagit en paus från varandra. En dag är Jan ute och vandrar och hör något ingen borde få höra till sig själv. En kvinna, Ann-Marie, har stukat foten och Jan hjälper henne ner från grottan efter att hennes sambo skrikit och hållt på mot henne. Jan skjutsar henne till akuten där hon blir omplåstrad sedan får hon följa med honom till hans sommarstuga. Under de närmsta dagarna diskuteras det djupgående samtal om livet och deras egna historier med varandra, myser med hunden Elvis och är på knytkalas med alla grannar omkring. Där och då inser dem vad som är bäst för de själva. Men vågar de gå så långt i kärlekens tecken utan att konsekvenser uppstår?

Det här var en intressant och mysig bok, inte så lång. Visst tyckte jag det blev vissa stunder nyfikenheten kom fram i mig men den försvann ganska så snabbt och efter några sidor igne uppkom samma nyfikenhet men den släppte lika snabbt. Denna bok var helt okej och ännu en ny läsupplevelse för mig. Jag tycker det är viktigt att man tar chansen och läser olika sorters böcker för att få sitt lässinne utvecklat, typ. Tror ni förstår hur jag menar